Vágólapra másolva!
Andreas Suborics lesz Overdose lovasa vasárnap Hoppegartenben. Mikóczy Zoltán Overdose hivatlos honlapján elmondta, nem csak egy kiemelkedő képességű zsokét kerestek lova első idei futására, hanem olyasvalakit, aki jól ismeri a pályát, aki a legtöbbet Németországban versenyez.

A háromszoros német zsoké-sampion visszatérése azért is örvendetes, mivel Overdose a legnagyobb versenyeit vele nyerte, négy korábbi közös futásuk alapján pedig talán ő tudja a legpontosabban lemérni, van-e eltérés Overdose sérülése előtti, és mostani mentális, illetve fizikai állapota között.

"Nem is akármilyen sikerszéria van kettejük mögött, Overdose valamennyi számottevő külföldi sikerét vele érte el. Hamburgban a Német Derby napján nyertek Group III-as versenyt, majd a baden-badeni Group II-es Goldene Peitschét. Pár hónapra rá ő vitte az érvénytelenített párizsi versenyben - ott se rajta múlt a győzelem, hanem egy későn lengető bácsikán -, majd Rómában tíz hosszal verték a mezőnyt" - áll a ló honlapján.

"Ahogy Overdose, úgy Suborics is komoly sérülés után tért vissza. A sampion-zsokét tavaly márciusban fejbe rúgta egy ló munka közben. Hongkongban műtötték, majd augusztusban orvosai tanácsára bejelentette a visszavonulását. Ám szerencsére teljesen felépült és decemberben visszatért a pályára" - tette hozzá a PannoniaOverdose.