Vágólapra másolva!
Szeged városa 50 millió forinttal támogatja az augusztusi kajak-kenu világbajnokság szervezését. Botka László polgármester és Baráth Etele szerdán aláírta az erről szóló szerződést, közölte a sportági szövetség honlapja.

"Szeged megyei jogú város önkormányzata kiemelkedő fontosságúnak tekinti a kajak-kenu világbajnokságot, az év legjelentősebb eseménye itt a városban, sőt az egész országban. A támogatás a részünkről nem pusztán ajándék, hanem befektetés, hiszen a város nevét több millióan ismerhetik meg világszerte a tv-közvetítésnek köszönhetően" - mondta Botka László.

A 2011-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságot eredetileg Franciaországban rendezték volna, ám a sportolók és sportvezetők nyomására mégis Szeged lesz a házigazda. A Maty-éri pályán 1998 és 2006 után immár harmadszor rendeznek kajak-kenu világbajnokságot.

Baráthnak egyedül a várandós Janics Natasa távolléte miatt van hiányérzete: "Kilencven ország kétezer versenyzőjét várjuk Szegedre, ez lesz minden idők legnagyobb és legrangosabb kajak-kenu világversenye. Bár a szegediek kedvence, Janics Natasa csak nézőként és háziasszonyként lesz kint a pályán, ennek ellenére bízunk benne, hogy így is találnak majd maguknak szerethető sportolókat a helyi nézők és olyan fantasztikus hangulatot varázsolnak a Maty-ér partjára, mint 2006-ben is tették."

A MOL Kajak-Kenu világbajnokságon mozgássérült versenyzők számára is rendeznek futamokat, ami szükségessé teszi a pálya teljes akadálymentesítését.