Vágólapra másolva!
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke egy keddi konferencia után kijelentette, hogy éves szinten 140 milliárd dollárt tesz ki az illegális fogadások összege.

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség tájékoztatása szerint Rogge a szabálytalan és illegális sportfogadások témájában megrendezett lausanne-i fórumot követően nyilatkozott a sajtónak. A már kialakult helyzetről többek között az Interpol képviselői, fogadásokkal foglalkozó szakemberek, nagy nemzetközi és nemzeti sportszövetségek, valamint több kormány képviselői tartottak megbeszélést.

"Amit az Interpoltól hallotunk, az alapján kijelenthető, hogy az illegális fogadások virágoznak. Egyetértettünk abban, hogy harcolnunk kell a jelenség ellen, méghozzá sürgős lépésekre van szükség" - mondta Rogge.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy létrehoznak egy testületet, amely kidolgozza az illegális fogadások elleni fellépés akciótervének pontjait. "A sport veszélyben van, és nem az olimpiai játékokra gondolok elsősorban, hanem a sport egészére" - mondta a NOB első embere.