Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy Talmácsi Gábor nem indul az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon. A négy éve a 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címet nyert versenyző azt mondja, hogy mentálisan elfáradt az utóbbi időszak történései miatt, és nem akart mindenáron versenyezni.

"Az elmúlt időszak nehézségei túlságosan sokat kivettek belőlem mentálisan és lelkileg egyaránt, és bár fizikailag folyamatosan készültem, mégsem érzem magam készen az idei vb-re" - áll a magyar versenyző [origo]-hoz eljuttatott hétfői közleményében.

A 29 éves Talmácsi 2007-ben világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es géposztályban, tavaly pedig a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. A világszerte jól ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel az után, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban közölte, hogy visszalép a 2011-es vb-sorozattól.

"Motorversenyző vagyok, akinek az élete a versenyzés, de ahogy korábban már mondtam, nem mindenáron. Nagyon kemény időszakon vagyok túl. Hosszú tárgyalásokat folytattam a G22 csapattal, amely a lehetőségeihez mérten tényleg mindenben próbált segíteni" - tette hozzá Talmácsi, aki több ajánlatot is kapott, ám ezekben - ahogyan a közlemény fogalmaz - elsősorban az anyagi feltételek domináltak.

"Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de figyelembe vettem azt, hogy nemcsak magamért és a versenytársaimért vagyok felelős a pályán, hanem a szponzoraimért, a szurkolóimért és csapatomért is" - áll Talmácsi nyilatkozatában.

A 18 futamos világbajnokság március 20-án rajtol Katarban.