Vágólapra másolva!
A Green Bay története során negyedik alkalommal megnyerte a Super Bowlt. A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) dallasi nagydöntőjében a Packers végig vezetve 31-25-re verte a Pittsburgh Steelerst, így elhódította a Vince Lombardi-trófeát, amelyet a csapat korábbi legendás edzőjéről neveztek el. A Super Bowl legértékesebb játékosa (MVP) a három touchdownpasszt adó Aaron Rodgers lett.

A Dallas Cowboys stadionjába több mint 105 ezer néző látogatott ki, ez rekord a Super Bowlok történetében. A szurkolók előbb azt láthatták, hogy Christina Aguilera elénekli az amerikai himnuszt, ám az amerikai hírügynökségek jelentései szerint egy sort elrontott, ezért a fórumokon kapott hideget-meleget a szurkolóktól.

A mérkőzésen villámrajtot vett a Green Bay, előbb Aaron Rodgers passzát Jordy Nelson kapta el, majd a Pittsburgh irányítója, Ben Roethlisberger eladta a labdát, Nick Collins pedig interception touchdownt futott, így 14-0-ra elhúzott a Packers.

Forrás: AFP
A két touchdownig jutó Greg Jennings első TD-je

A második negyed elején egy mezőnygóllal szépített a Steelers, de Rodgers újabb TD-passzt osztott ki, ezúttal Greg Jenningsnek. Hines Ward elkapásával még a félidő előtt feljött tizenegy pontra (10-21) a Steelers.

A szünetben a Black Eyed Peas és a meglepetésvendég, Slash kápráztatta el a közönséget egy fergeteges show-val.

A hosszabb pihenő rövid távon jót tett a Pittsburgh-nek, hiszen a harmadik negyed elején Rashard Mendenhall futott touchdownjával négy pontra felzárkózott (17-21).

Forrás: AFP
Aaron Rodgers három touchdownpasszt osztott ki

A zárónegyedben azonban Rodgers kiosztotta harmadik TD-passzát, Jennings megszerezte második touchdownját, és bár Mason Crosby révén a végét még izgalmassá tette a Pittsburgh, már nem lehetett utolérni a magabiztosan játszó és végig vezető Packerst.

A Green Bay tizennégy év után ismét megnyerte a Super Bowlt, és a vele járó Vince Lombardi-trófeát, amelyet a csapat korábbi legendás edzőjéről neveztek el. A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) Aaron Rodgers lett.