Vágólapra másolva!
A Guardian szerint túlértékelték a Haydockban hetedik helyen végzett Overdose-t. Az angol lap azt is megkérdőjelezi, hogy a magyar ló a jövőben versenyképes lesz a hasonló szintű viadalokon.

A Guardian internertes kiadása hosszabb cikkben foglalkozik a magyar versenyló szombati teljesítményével, melynek címe "Overdose túlértékeltnek tűnik csalódást keltő haydocki bemutatkozása után".

Az angol lap arról számol be, hogy a futam elején Haydock története során először tűnt fel a versenypálya szélén magyar zászló, ami azonban a verseny vége előtt eltűnt a tömegben, még azt megelőzően, hogy Overdose a csalódást keltő hetedik helyen célba ért.

Az újság tudósítása szerint a ló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán által meghívott huszonnégy magyar vendég síri csendben ülve vette tudomásul, hogy "az eddig számukra oly sok büszkeséget és örömet szerző ló" tizenhetedik versenyén elszenvedte második vereségét.

A kudarc után a Guardian úgy véli, Mikóczynak szembesülnie kell azzal, hogy a lovát mostantól sokan túlértékeltnek fogják tartani. A lap hozzáteszi, az is könnyen lehetséges, hogy Overdose hatéves kora és lábproblémái miatt nem lesz már versenyképes ezen a szinten.

"A vágtájából arra lehet következtetni, hogy egy kicsivel puhább talajra van szüksége a versenylónak" - idézte Overdose zsokéját, Andreas Suboricsot a Guardian. Suborics elmondta, előre tudta, hogy féltávnál hátrányban lesznek, mert bár Overdose élen volt, és kemény iramot diktált, a zsoké érezte, hogy egyre magasabbra emelgeti a lábait a számára kellemetlen talaj miatt.

A Guardian szerint a ló trénere, Jozef Roszival fogja eldönteni, hogy júniusban Overdose rajthoz áll-e Ascotban. "Az a kérdés, hogy vissza tudjuk-e hozni a megfelelő formába a lovat" - nyilatkozta Mikóczy.