Vágólapra másolva!
Egyéniben Dobrovitz József, csapatban pedig a Dobrovitz József, ifjabb Dobrovitz József, Lázár Zoltán trió ezüstérmes lett a hollandiai Bredában rendezett nyílt négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.

A győzelmet a magyar tulajdonú fogatot hajtó, világbajnoki címvédő és két éve verhetetlennek tűnő ausztrál Boyd Exell szerezte meg, de az ő eredménye nem számított bele a kontinenstornába, így a 2004-ben csapatvilágbajnok Dobrovitz a holland Ysbrand Chardon mögött lett második az Eb-t tekintve.

A magyar csapat mindhárom tagja hibátlan teljesítményt nyújtott a vasárnapi akadályhajtásban, így megőrizte második helyét Hollandia válogatottja mögött. A hatszoros világbajnok Lázár a hatodik, ifjabb Dobrovitz pedig a 29. helyen zárt.

Akadályhajtásban Dobrovitz előtt öten teljesítették verőhiba és időtúllépés nélkül a pályát, köztük két honfitársa is, amellyel már biztossá vált a csapat ezüstje, mivel annak eredményébe minden számban a két jobbik versenyző teljesítménye számít bele. Mivel Dobrovitz hibátlanul hajtott, így az szintén eldőlt, hogy egyéniben is dobogóra állhat, de hogy második vagy harmadik helyen, az a holland Koos de Ronde kezében volt. A németalföldi hajtó ugyan hibátlanul ment végig a pályán, de időtúllépése miatt kapott hibapontokkal összesítésben éppen Dobrovitz mögé szorult.

Fogathajtásban 1971 és 1981 között hat Eb-t rendeztek, az utolsón Bárdos György és a magyar csapat győzött, így az idén - a magyarok kezdeményezésére - harminc év után újra életre hívott eseményen címvédőként indultak Lázárék. Eredetileg Budapest lett volna a helyszín, de a magyar szövetség végül visszalépett a rendezéstől. Az Eb-k történetében eddig kiosztott 14 aranyéremből tizet magyarok nyertek.

egyéni:
1. Boyd Exell (ausztrál) 134,62 hibapont
2. Ysbrand Chardon (holland) 137,72
3. Dobrovitz József 152,49
4. Koos de Ronde (holland) 152,70
...6. Lázár Zoltán 157,39
...29. ifj. Dobrovitz József 216,88

csapat:
1. Hollandia (Chardon, de Ronde, Theo Timmerman) 284,0 hibapont
2. Magyarország (Dobrovitz, ifjabb Dobrovitz, Lázár) 309,9
3. Németország (Michael Brauchle, Christoph Sandmann, Georg von Stein) 312,00