Vágólapra másolva!
Eredménytelen napot zártak a magyar sportolók hétfőn a sencseni Universiadén, az egyetemisták és főiskolások világjátékán, amelyen ismét kikapott a férfikosárlabda-válogatott.

A kosarasok harmadik meccsükön ezúttal a finnektől kaptak ki 78-54-re. "Amikor összeválogattuk a fiúkat, végignéztük, kiben mennyi van, összejöhet-e legalább ötven pont mérkőzésenként, mennyire számíthatunk tőle, a másiktól, ez jó-e legalább tíz pontra, az hozzá tud-e tenni ötöt, és így tovább. Nos, nem voltunk teljesen nyugodtak, és mindez visszaigazolódott itt" - értékelt Kmézics Zorán szövetségi kapitány.

"Ezeknek a játékosoknak a többsége csak néhány percet játszik a csapatában, akkor sem kap jelentős szerepet. Fizikálisan is vannak hiányosságok, akinek több izma van, könnyebben regenerálódik egy ilyen terhelésben - e tekintetben mindhárom ellenfelünk erősebb volt. Időről időre látszik, hogy tehetségesek, hogy van bennük lehetőség, de nem tudnak egyenletesen jó teljesítményt nyújtani" - tette hozzá Kmézics.

Sterbenz Tamás csapatvezető mindehhez annyit tett hozzá: "Szívesen kihoznám ide a klubvezetőinket, megmutatni, milyen szinten van az egyetemi kosárlabdázás más országokban." A szövetség főtitkára szerint meg kell teremteni a magasszintű egyetemi és főiskolai kosárlabdázás feltételeit, a sportág jövője szempontjából ez létkérdés.

Ami a nap további magyar vonatkozású eredményeit illeti, a tőröző Steiner Dávidot egyiptomi riválisa állította meg a 16 között, míg a cselgáncsozó Gorjanácz Zsolt (66 kg) a második mérkőzésén maradt alul. A teniszezők közül Imre Lászlót japán, Borsos Olivért pedig fehérorosz ellenfele győzte le, a két magyar párosban egy dél-koreai duóval szemben maradt alul.

A férfi asztaliteniszezők kikaptak Tajvantól a negyeddöntőben, így az 5-8. helyen végeztek. Kiderült: a férfi vízilabdázók szerdán az Egyesült Államok legjobbjaival találkoznak majd a negyeddöntőbe kerülésért.

A kínai városban zajló Universiade augusztus 23-ig tart, 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző küzd. A magyar csapat 103 fős.