Vágólapra másolva!
Egy 40 éves nő és egy 64 éves férfi is meghalt egy New Yorkban rendezett triatlonverseny után.

Az olimpiai távú triatlonverseny 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból állt, és mindkét sportoló az úszás során lett rosszul.

A 40 éves Amy Martich, aki középiskolás kora óta versenyszerűen úszott és családtagjai szerint remek formában volt, egy háromtagú váltó tagjaként ugrott a Hudson folyóba, majd a táv felénél lett rosszul. A versenyen szolgálatot teljesítő életmentők gyorsan kihúztak a vízből a szívrohamot kapó nőt, majd kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. Martich három gyermeket hagyott hátra.

A 64 éves Mike Kudrykot az egyik versenyző vette észre, amint hanyatt fekve lebeg a vízen, a szája elkékült, légzése pedig nem volt. Bár őt is gyorsan kórházba szállították, vele is szívroham végzett.

A New York-i versenyen a szervezők eddig nem kötötték orvosi igazolás bemutatáshoz a nevezést, de a két haláleset után valószínűleg változtatnak majd ezen. A Minneapolisi Szívgyógyászati Intézet 2009-es kimutatása szerint a triatlonosok körében kétszer olyan nagy az esély a hirtelen szívhalálra, mint a maratoni futóknál, míg az Amerikai Orvosi Szövetség adatai alapján 2006 és 2008 között tizennégyen haltak meg triatlonverseny közben, közülük tizenhárman az úszás során lettek rosszul.