Vágólapra másolva!
A ritmikusgimnasztika-csapat negyedik helye, néhány további helyezés, valamint egy incidens miatt vereséggel végződő férfikosárlabda-mérkőzés a vasárnapi versenynap mérlege a kínai Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán.

A nap legjobb helyezését az Erős Brigitta, Hercsel Flóra, Huszár Barbara, Kocsis Eszter, Sipos Nóra összeállítású ritmikusgimnasztika-csapat érte el, igaz, ebben a kategóriában éppen négy válogatott indult. Mindazonáltal dicséret illeti a lányokat, mivel szép gyakorlatokat mutattak be. Egyéni összetettben Vass Dóra a mezőny első felében, a tizenegyedik helyen zárt.

Aerobikban a trió kategóriában tizedik lett a magyar hármas, melynek gyakorlata 2.789 nehézségi foka miatt nem is igen volt esélyes a nyolcas döntőre. A fináléba csak hármasnál jobb mutatóval lehetett bekerülni.

Hatvan méter fölé, legjobbja közelébe szeretett volna kerülni a diszkoszvető Savanyú Péter, de csak 56,90-et dobott, így a tizenegyedik helyen zárt.

Tizenharmadikként végzett a szörfös Cholnoky Sára. Legjobb eredménye egy futamhetedik hely volt, de mivel ő erős szélben szeret versenyezni, túl sok esélye nem lehetett a gyenge fuvallatok miatt többször is félbeszakított viadalon.

A férfikosárlabdázók Kína ellen vívták utolsó előtti meccsüket. Első nehezítés gyanánt Kovács Ákos a bemelegítés során jelezte, az előző napi csípősérülése miatt nem szeretne kockáztatni, így az első számú irányító nélkül indult a találkozó. Amelyet csaknem teljes három negyeden keresztül - a hibák ellenére is - kézben tartott a magyar csapat, általában öt-kilenc ponttal vezetett, bár időnként feljöttek a hazaiak.

A harmadik játékrész vége felé azonban egy lepattanóért Morgen Ferdinánd három kínaival ment fel, az egyikük pedig szándékosan arcba könyökölte a tumultusban. Ez döntő momentum volt: Morgen szájából dőlt a vér, fogai csúnyán meglazultak, így mentővel azonnal kórházba kellett szállítani. Nélküle (huszonhárom játszott perc alatt tizennégy pont, tíz lepattanó) és Kovács Ákos nélkül; Supola Zoltán és Kovács Péter vezérletével még egy ideig tartotta magát az együttes, az utolsó öt percre azonban nem maradt elég erő és figyelem, így végül a kínaiak nyertek (79-72).

Helyi idő szerint estére kiderült, hogy egy ideiglenes protézissel kellőképp megtámasztották Morgen fogait, azaz egyiket sem veszítette el.