Vágólapra másolva!
Szerb sportolókat szállító mikrobuszt ért baleset az M5-ös autópályán hétfőn kora délután, egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett. A Magyar Birkózó Szövetség megerősítette, hogy a szerb junior birkózóválogatott tagjait érte baleset.

A szerb rendszámú mikrobusz Lajosmizse közelében leszaladt az autópályáról, majd felborult. A válságos állapotban lévő sérültet mentőhelikopter vitte kórházba, négy embert mentők szállítottak el a helyszínről, míg egy ember könnyebben sérült meg a balesetben - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nyíkos Tamás főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök a mikrobuszban hét útlevelet találtak, de csak hat ember utazott a járműben. A helyszínelés idejére lezárták az autópályát.

Szekeres István, a Magyar Birkózó Szövetség sajtófőnöke az MTI-vel hétfő este azt közölte: a szerb junior válogatott tagjait érte baleset, a sportolók a szövetséghez érkeztek edzőtáborba. A sérülteket több kórházban ápolják, a mentőhelikopterrel a kecskeméti kórházba szállított sportolóról még nem kaptak érdemleges hírt.

Gáspár Tamás, a szövetség igazgatója tartja a sérültekkel a kapcsolatot, úgy tűnik, öten nem szenvedtek maradandó károsodást - áll a közleményben. Az újvidéki Magyar Szó értesülései szerint a mikrobuszt Milan Maric vezette, az újvidéki Milos Amidzicet mentőhelikopter szállította kórházba. A mikrobuszban utazott továbbá a zentai Nagy Tamás, a magyarkanizsai Gazdag Krisztián, a szabadkai Bűn Roland és az újvidéki Nemanja Pavlovic. A versenyzők Budapestre utaztak edzőtáborba.