Vágólapra másolva!

A középmezőnyben végzett a nagy favoritnak tartott Overdose a Haydock Parkban

A nagy várakozások ellenére Overdose a középmezőnyben végzett az angliai Haydock Parkban rendezett, Temple Stakes elnevezésű versenyen.
  • A zsoké szerint egy ló lerúghatta Overdose patkóját

A magyar ló a fogadóirodáknál az első számú favoritnak számított, több angol újság is a címlapon foglalkozott vele, de a rajt előtt elég idegesnek tűnt, végül úgy tudták betolni a rajtgépbe, hogy kapucnit tettek a fejére.

A 12 lovat felvonultató mezőnyben Overdose egész jól rajtolt, az 1000 méteres tév nagy részében az első háromban volt, aztán a hajrában úgy tűnt, elfáradt, és végül hetedikként ért célba Andreas Suboriccsal a nyergében. A 80 000 fontos összdíjazású, Group II-es kategóriájú futamon a győzelmet Sole Power szerezte meg a címvédő Kingsgate Native, illetve Prohibit előtt. A videót itt nézheti meg.

Mikóczy Zoltán, a ló többségi tulajdonosa a verseny után rendkívül csalódott volt, de azonnal közölte, hogy nem adja fel, mert Overdose azért megmutatta, hogy a legjobb sprinterek közé tartozik. Hozzátette: a további háromhetes angliai felkészülés elegendő lesz rá, hogy Ascotban az utolsó métereket is bírja.

A hatéves Overdose első tizenkét versenyét megnyerte, de 2009-ben súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal győzött.

A tervek szerint a Temple Stakes a főpróbája volt Overdose következő versenyének, a június 14-i Royal Ascotnak.