Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Telekom megerősítette csaknem két évtizede tartó kapcsolatát. Az új együttműködési megállapodás értelmében a távközlési szolgáltató 2012 végéig Aranyfokozatú támogatója lesz a szervezetnek. Az esemény sajtótájékoztatóját rendhagyó módon a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímea vezette, Janics Natasa és Cseh László pedig videoüzenetben számolt be felkészüléséről.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója magyar nyelven beszélt a megállapodás jelentőségéről, kiemelve, hogy ötszáz nappal a londoni olimpia kezdete előtt a sportolók mérföldkőhöz érkeztek felkészülésükben.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke azt hangsúlyozta, hogy a cég az 1996-os sydney-i olimpia óta valamennyi olimpián hatékonyan támogatta a magyar sportolókat. "Egy olyan vállalat döntött most a szerződés meghosszabbításáról, amelynek teljesítménye, véleménye a hazai sportéletben más segítőtársak számára is útmutató" - nyilatkozta a tornászként olimpiai bajnoki címet nyert vezető.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Borkai és Mattheisen
a képgalériáért ide kattintson!

A megállapodást további kilenc olimpiai bajnok (Kovács Ágnes, Nagy Tímea, Kovács István, Novák Ferenc, Pulai Imre, Horváth Gábor, Kiss Balázs, Storcz Botond, Varga Zsolt) jelenlétében kötötte meg a két fél, közülük Nagy Tímea a sajtótájékoztató moderátoraként szerepelt. A kétszeres olimpiai bajnok vívó az [origo]-nak elmondta, bár szívesen vállalta a feladatot, pályafutása egyetlen mérkőzése alatt sem izgult annyira, mint most. "Korábban nem igazán voltam hasonló szerepben, így örülök, hogy két álmatlan éjszaka után sikerült jól megoldanom a feladatot".

A sajtótájékoztatón videoüzenetben jelentkezett, és számolt be felkészüléséről Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszó. A Törökországban edzőtáborozó Janics Natasa a feltett kérdésekre válaszolva elmondta, a vele együtt készülő U23-as versenyzőknek köszönhetően lelkileg is jól bírja az összesen hetvenkilenc napos felkészülést, fizikailag pedig jobb állapotban van, mint egy évvel ezelőtt, amit az időeredményei is alátámasztanak.

A Dél-Afrikában készülő Cseh Lászlót azzal a korábbi nyilatkozatával szembesítették, miszerint ebben az évben visszafogottabban fog versenyezni, azért, hogy az olimpia évében kirobbanó erőben lehessen. "Kicsit elhamarkodott volt a kijelentés, mert az az igazság, hogy már január óta teljes erőbedobással edzek, tehát ez az év semmivel sem lesz lazább az eddigieknél" - nyilatkozta a háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó.