Vágólapra másolva!
A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) kiírta a pályázatot a 2017-es játékok megrendezésére, az olimpia programján nem szereplő sportágak négyévente sorra kerülő világversenyének Magyarország is otthont adna Budapest és Gödöllő helyszínekkel.

Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) elnöke és Gödöllő polgármestere szerint egy ütőképes pályázat beadásához szükség van a magyar kormány garanciájára, a két város, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság támogatására.

"A múlt év végén Magyarországon járt Ron Froehlich, az IWGA első embere, aki pozitívan nyilatkozott egy esetleges magyar rendezésről. Az érintett hazai szereplőkkel felvettük a kapcsolatot, és az előttünk álló időszakban azon leszünk, hogy minél jobb pályázatot állítsunk össze" - idézte Gémesit az NSSZ sajtószolgálata.

A pályázatok beadásának a határideje 2011. május 31.

Az IWGA jelenlegi információi szerint Fokváros, Moszkva és Wroclaw is dolgozik a pályázaton, sőt a lengyelek már hivatalosan is bejelentették, hogy versenybe szállnak a rendezésért.

Legutóbb, 2009-ben a tajvani Kaohsziungban rendezték meg a Világjátékokat, a magyar csapat egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett. Legközelebb, 2013-ban a kolumbiai Cali látja vendégül az olimpián kívüli sportágak versenyzőit.