Vágólapra másolva!
A pénteki határidőig sem sikerült megegyezniük a feleknek a kollektív szerződésről, így elképzelhető, hogy elmarad a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) következő idénye.

A liga működését szabályozó dokumentumról eredetileg múlt csütörtökig kellett volna megegyezniük a csapattulajdonosoknak és a játékosokat képviselő szakszervezetnek (NFLPA), akkor a határidőt előbb egy nappal, majd egy héttel tolták ki, de továbbra sem született megállapodás.

"Nem közeledtek az álláspontok, ezért nincs értelme folytatni a tárgyalást" - mondta George Cohen, aki az állam részéről működött közre közvetítőként.

A felek alapvető problémája az, hogy nem tudnak megállapodni a liga kilencmilliárd dolláros bevételének elosztásáról, ebből ugyanis 4,8 milliárd a játékosok részesedése. Ezt sokallják a csapattulajdonosok, akik továbbá tizenhatról tizennyolcra emelnék az alapszakasz-mérkőzések számát, a játékosok azonban maradnának az eddig megszokott lebonyolításnál.

Eddig egyetlen alkalommal, 1987-ben sztrájkoltak a játékosok, de akkor is csak egy forduló maradt el.

Az NFL ráadásul történelmi csúcson van, a mérkőzéseket telt ház előtt rendezik, televíziós nézettségi rekordokat döntögetnek, ennek köszönhetően a következő idényben már várhatóan tízmilliárd dollár is lehetne a liga bevétele.