Vágólapra másolva!
Még az új motor bemutatójáig sem jutott el új csapatával, a Jack&Jonesszal Talmácsi Gábor. Az istálló a névadó szponzor visszalépése miatt úgy döntött: nem indul 2011-ben a Moto2-vébén, a magyar versenyzőnek ezért új csapat után kell néznie.

November közepén még rendkívül bizakodó hangulatban adott interjút Talmácsi Gábor az [origo]-nak. A világbajnok motoros és rajongói számára azonban rossz hír érkezett: új csapatától, a Jack&Jonestól a dán ruházati cég a napokban megvonta a támogatást.

Dani Devahive csapatfőnök úgy döntött, nem keres új szponzort, mivel most még Talmácsinak és csapattársának, Kenny Noyesnak van esélye másik csapatot találni. Ha Antonio Banderas csapatának nem sikerült volna új támogatót találni, mindkét pilóta munka nélkül maradt volna.

"Ma délután kaptam egy telefonhívást, amelyben közölték, hogy a főszponzor kihátrált az istálló mögül, így a csapat nem indul a vb-n. Sokkolt a hír" - mondta az MTI-nek Talmácsi, hozzátéve: egyelőre túl korai arról beszélni, hogy melyik istálló jöhet számára szóba a 2011-es vb-szerepléssel kapcsolatban.

Devahive saját bevallása szerint élete legnehezebb döntését hozta meg, mert Banderasszal közösen komoly terveket dédelgettek a vb-sorozatban. A csapat mindent megtesz, hogy a két versenyzője, a mérnökei és a szerelői elhelyezkedhessenek a következő idényben is.

Talmácsi Gábor 2007-ben világbajnok, 2005-ben és 2008-ban vb-bronzérmes volt a 125 köbcentis kategóriában, idén a Moto2 első szezonjában a hatodik helyen végzett.