Vágólapra másolva!
Nem fertőzött az a víz, amelyben az úszók versenyeznek, illetve edzenek az Újdelhiben zajló Nemzetközösségi Játékokon - derült ki az ellenőrzésen. Az ausztrál és az angol küldöttségből 15 sportoló megbetegedett, és a vezetők arra gyanakodtak, hogy a víz okozta a problémát. Gondok pedig akadnak még bőven.

Továbbra is gond ugyanakkor, hogy több helyszínen a nyilvános WC-ket lezárták, miközben a rendezőket meg az bántja, hogy a csarnokokban, stadionokban alig van néző.

Azért versenyek is zajlanak, de nem mindig csak a sorrendről, eredményekről szólnak a hírek: az ausztrálok pályakerékpárosa, Shane Perkins például bemutatott a bíróknak, miután veszélyes versenyzés miatt kizárták futamából.

Az 53 ország csaknem hatezer versenyzőjét felvonultató, október 14-ig tartó sporteseményt nap mint nap botrányok övezik. Merényletektől, terrorfenyegetéstől, a sportolói falut koszfészekként leíró jelentésektől, rovarinváziótól, az építkezések elmaradásáról, huszonhat személy sérülésével járó gyalogoshíd-leszakadástól, s a negatív jelenségeket kísérő visszalépésektől volt hangos a játékok előtti hét.