Vágólapra másolva!
Aranyérmet nyert a vegyesváltók versenyében csütörtökön a triatlonista Dudás Eszter a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint a két-két lányból és fiúból álló együttesek mini távon versenyeztek, mindenki 250 métert úszott, 6,6 km-t kerékpározott és 1,6 km-t futott. A tizenöt kontinentális alakulatot felvonultató mezőnyben Európa első csapata szerezte meg a győzelmet, melyben Dudás mellett a portugál Miguel Valente Fernandes, az izraeli Fanny Beisaron és az osztrák Alois Knabl szerepelt.

"A váltó eleinte a harmadik helyen állt, majd feljött a második pozícióba, végül az osztrák fiú a célegyenesben elképesztő hajrával elsőként hozta be Eszter csapatát hatalmas lendülettel szakítva át a célszalagot" - elevenítette fel a történteket Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes, aki még hozzátette, előzetesen mindenki a fiú egyéni győztessel felálló óceániai együttest tartotta favoritnak.

Hankó Gábor Európa harmadik csapatával a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

A magyarok ezt megelőzően három érmet szereztek: az úszó Kapás Boglárka 200 m pillangón győzött, 200 m gyorson második volt, a tőröző Lupkovics Dóra pedig harmadik lett.

Csütörtökön atlétikában két kalapácsvető bejutott a hétfői döntőbe: Töreky Balázs a negyedik, Fertig Fruzsina pedig a nyolcadik legjobb eredménnyel.

Úszásban a lány 4x100 méteres gyorsváltó - Kapás Boglárka, Ambrus Diána, Olasz Anna, Bucz Ágnes összeállításban - a hetedik idővel került az esti fináléba.