Vágólapra másolva!

Bejárták a vb-pályát a magyar triatlonosok

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a szeptember 8-12 között Budapesten megrendezésre kerülő triatlon-világbajnokságig, Kuttor Csaba szövetségi kapitány ezért úgy döntött, hogy előzetes, közös pályabejárási lehetőséget kínál a vb-n induló magyar versenyzőknek.

A Dextro Energy Triathlon - ITU Világbajnoki sorozat állomásait kizárólag különleges versenyhelyszíneken rendezik meg, a budapesti döntő útvonalát is ennek megfelelően alakították ki.

"Az ifjúsági olimpia után 2 hetes edzőtáborba megyünk a versenyzőkkel és azt akartam, hogy legyen a fejükben a pálya, tudják, hogy mire lehet számítani. Újdonság a budapesti pálya, ezért örülök, hogy a fiatal versenyzők közül többen is eljöttek" - nyilatkozta Kuttor Csaba szövetségi kapitány.

A csapat hajnali időpontot választott a pályabejáráshoz, hogy minimális legyen a forgalom. Az úszó számok helyszínéről, a Lágymányosi-öbölből indultak, az elit pálya útvonalát követve a budai rakparton feltekertek a Clark Ádám térre, majd át a Lánchídon, végül a Parlament megkerülésével és a Bazilika érintésével a Roosevelt téri befutó helyszínéhez érkeztek.

Kuttor Csaba szerint a pálya nem különösebben technikás, de gyors, és kerékpáron több szakaszon is nagyon kell figyelni. "A Parlament körül és a Bazilika környékén több kanyar kombinációt is meg kell tenni. Futásnál a Bazilika előtti díszburkolat jelent érdekességet. A belvárosban kerékpáron és futva is több kört tesznek meg a versenyzők és azt gondolom, hogy itt fantasztikus hangulatra számíthatnak, ami mindenképpen ösztönzi majd őket."

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A szingapúri ifjúsági olimpián két fiatal versenyző, Dudás Eszter és Hankó Gábor képviseli hazánkat. Dudás vasárnap (08.15) 9:00-kor, Hankó pedig egy nappal később áll rajthoz. "Eszti közelebb van ahhoz, hogy nagy bolyból tudjon nekivágni a futásnak. Ha minden jól megy, akár pontszerző hely is összejöhet. Gábornak nehezebb feladata lesz, mert nem hibázhat az úszásnál ahhoz, hogy egy nagyobb bolyból induljon neki az utolsó számnak, de az utóbbi versenyeken jól úszott, bízom benne, hogy most is sikerül!" - latolgatta az esélyeket Kuttor Csaba.