Vágólapra másolva!
Biztonságban érezheti magát St. Andrewsban Tiger Woods, miután a British Open golfversenynek otthon adó pálya igazgatója elmondta, mindenkit kitiltanak a versenyről, aki szóban, vagy tettekkel inzultálja a játékosokat.

A skóciai St. Andrewsban rendezendő major torna lesz az első alkalom, hogy a tavalyi botrányok után Tiger Woods Nagy-Britanniába látogat. A szervezők ennek megfelelően készítik elő a játékos fogadtatását, felkészülve arra, hogy a nézők részéről esetleg erős kritikának lesz kitéve.

"Nem vagyunk rendőrállam, és mindenki azt mond, amit akar, de, ha valaki elkezdi sértegetni a játékosokat, akkor meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket" - mondta a Royal & Ancient Golf Club igazgatója, Peter Dawson. "Először felszólítjuk, hogy hagyja abba, majd, ha ennek nem tesz eleget, akkor felszólítjuk, hogy távozzon."

Azt viszont nem tudta megmondani Dawson, hogy mi történik abban az esetben, ha a renitens néző nem kívánja elhagyni a pályát. A válasz megtalálásán a golfklub még dolgozik a helyi rendőrség illetékeseivel.

Habár Dawson szerint "teljességgel biztos", hogy Woods rajthoz áll St. Andrewsban, és a játékos is többször hangoztatta, hogy kedvenc pályája a skóciai, eddig hivatalosan még senki nem erősítette meg a részvételét.

Pedig annál csak jobban járhat, mint hazájában. Augustában: a US Masterst felvezető sajtótájékoztatón a versenynek otthont adó golfklub elnöke élesen kritizálta Woods magánéleti botrányait.

Dawson elképzelhetetlennek tartja, hogy ugyanez előforduljon St. Andrewsban, ahol egyébként is rendkívül népszerű az amerikai játékos. "Remélem, hogy a sportág végre maga mögött hagyta a Woods-botrányt, ami valósággal sokkoló volt. Jómagam óriási rajongója vagyok Tigernek, és soha nem jutna eszembe, hogy nyilvánosan foglalkozzak a magánéletével" - mondta.

Woods 2000-ben és 2005-ben győzött a British Openen, összesen 14 major tornát nyert meg, és már csak négy győzelem választja el Jack Nicklaus rekordjától. Woods esetleges győzelme azért is emlékezetes lenne, mert idén van az első az Open 150. évfordulója, amire nagy ünnepséggel készülnek a szervezők.