Vágólapra másolva!
Szerdán mutatták be a "Hogyan válasszak sportágat?" című könyvet, melyből 95 sportág ismerhető meg alaposan, szakemberek tanácsainak, sikeres sportolók beszámolóinak is köszönhetően.

Nagy János olimpikon birkózó, a könyv szerzője elmondta, hogy a mű megszületésében jelentős szerepet játszott a Nagy Sportágválasztónak a népszerűsége, mivel már nemcsak Budapesten, hanem vidéki nagyvárosokban is várják a sportolni vágyó gyerekeket ezeken az eseményeken.

Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus, aki tanácsaival, tapasztalataival aktív részese volt az alkotói folyamatnak, bevallotta, hogy nagy feladatnak bizonyult a könyv létrehozása, de ugyanilyen nagy feladat lesz elérni azt, hogy minél több családhoz és iskolába eljusson a kiadvány, segítve a gyerekek sportágválasztását.

Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint a könyv segíthet abban, hogy ne véletlenszerűen kerüljenek egy-egy sportág közelébe a gyerekek, mint annak idején ő, mert ez nem minden esetben olyan szerencsés, mint nála volt.

Vörös Zsuzsanna olimpiai aranyérmes öttusázó ezt a gondolatot folytatta: ő is a szerencsének köszönhette, hogy öttusázó lett, mivel a szomszédjukban lakott későbbi edzője, aki a kosárlabdától csábította át az összetett sportághoz.

A gazdagon illusztrált könyv nemcsak a 95 sportág történetét mutatja be, hanem felvázolja azok előnyeit, esetleges hátrányait, szól arról, milyen adottságok kellenek az űzéséhez, illetve, milyen képességeket fejleszt.

A könyv bolti forgalomban nem kapható, megrendelhető a www.hogyanvalasszaksportagat.hu oldalon 11 990 forintos áron.