Vágólapra másolva!
Győzelemmel tért vissza Overdose, a veretlen magyar ló, miután vasárnap több mint egyéves kihagyás után megnyerte a Szlovák Derby Cena Mysa elnevezésű betétfutamát.

A pozsonyi viadalon az ötéves pej mén mintegy fél lóhosszal nyert az 1000 méteres távon, újabb sikerével pedig 13 futamot követően sem talált még legyőzőre.

A pannoniaoverdose.hu beszámolója szerint a 10 ezer euró összdíjazású futam startját követően az angol Gary Hind zsoké rögtön élre állt a magyar lóval, és pozícióját megőrizte a kanyarban, ami azért volt fontos, mert Pozsonyban az ezerméteres távot nem egyenes pályán, hanem egy 180 fokban visszaforduló szűk kanyaron keresztül futják, így aki kívülre kerül, sokat veszít.

Overdose elsőként fordult a rövid, mindössze 400 méteres célegyenesre, ahol ugyan riválisai nagyon feljöttek, de lovasa nem kért tőle többet, mint ami a futamgyőzelemhez feltétlenül szükséges volt. Mögötte Boschka lett a második, míg harmadikként another True story futott be.

Overdose legutóbb tavaly áprilisban, Budapesten versenyzett, utána savós patairha-gyulladásban megbetegedett. A tulajdonos, az orvosok, a tréner és a gondozó először az életéért küzdöttek, utána azért, hogy ne maradjon sánta.

A több mint egy éven át tartó rehabilitáció után az eredeti tervek szerint május 9-én, a Berlin melletti Hoppegartenben futott volna ismét, a visszatérés azonban folyamatosan csúszott, előbb június 6-ra, majd a június 29-i Magyar Derbyre, de végül Overdose egyik viadalon sem állt rajthoz, mert trénerei szerint még nem volt megfelelő formában a versenyzéshez.