Vágólapra másolva!
A Népszabadság információja szerint a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás lesz a nehéz anyagi helyzetben lévő MTK következő elnöke. Az egyesületnél az [origo]-nak megerősítették, hogy felkérték a posztra a politikust.

A tizenhárom szakosztályt működtető MTK-nak (a futballklubot 1996 óta külön gazdasági társaság üzemelteti) jelenleg az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármester, Hunvald György az elnöke, ez helyzet azonban a május 26-i közgyűlésen mindenképpen megváltozik.

Az MTK ügyvezető elnökhelyettese, Bódayné Blaha Judit az [origo]-nak elmondta, valóban felkérték a posztra az első Orbán-kormány ifjúsági és sportminiszterét, ám a jövő hét elején még egyeztetniük kell a nyitott kérdésekről.

"Deutsch Tamás családilag kötődik az egyesülethez, az édesapja is nagy MTK-s volt" - mondta Bódayné. "Sajnos mindenütt egyre kevesebb pénz jut a sportra, egyre kevesebb a szponzor, különösen az egyéni sportágakban, amelyek az MTK szakosztályait is adják. Ha nem találunk valamilyen megoldást, néhány szakosztályunk komoly gondba kerülhet."

"Általában egy-két hét gondolkodási időt kérek hasonlóan komoly felkérések alkalmával, most is így tettem, de lelkem mélyén rögtön igent mondtam Farkas Ferenc ügyvezetőnek" - nyilatkozta a Stop.hu-nak Deutsch, hozzátéve, hogy öccsével, Péterrel, a volt országos csúcstartó magasugróval együtt maga is atletizált 122 éves egyesületben, s férfi felmenői mind MTK-drukkerek voltak.