Vágólapra másolva!

Össze-vissza verték a Hazafiak a Titánokat

A Tom Brady által vezetett New England Patriots valósággal elgázolta a Tennessee Titans csapatát a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) vasárnapi fordulójában.

A hazaiak úgy nyertek 59-0-ra, hogy irányítójuk a második negyedben öt darab hatpontos (touchdown) passzt adott, ami új ligacsúcs. Brady végül hat ilyen átadást jegyzett, ez csapat és egyéni rekordbeállítás egyben. Már a félidőben 45-0 volt az állás, ami szintén csúcs az NFL történetében.

Ötvenkilenc pontos különbségű siker az NFL és az Amerikai Football Liga (AFL) 1970-es összeolvadása óta csak egyszer fordult elő: 1976-ban a Los Angeles Rams verte 59-0-ra az Atlanta Falconst.

A szezont hat vereséggel indító Tennessee fennállása legnagyobb vereségét szenvedte el, a régi - negatív - klubcsúcs (amikor még Houston Oilers néven működött a csapat) egy 61-7-es kudarc volt 1989-ből.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=H0sGaS6T2uOpEBnL

A Titans mostani vesszőfutása annak tükrében óriási meglepetés, hogy az előző idényt tíz győzelemmel kezdte, és végül az alapszakasz első helyén zárt 13 sikerrel és 3 vereséggel.