Vágólapra másolva!

A világ legjobbjai ellen küzdenek a magyar K-1-esek

Augusztus 29-én  a Papp László Sportarénában a K-1 világ legjobbjai a magyar harcosokkal mérkőznek az It's Showtime holland küzdősport-cirkusz szervezésében. A főmérkőzést a magyar Karacs Attila vívja a K-1 korábbi Európa-bajnoka, Björn Bregy ellen. Hasonlóan nagyszabású eseményre korábban még nem volt példa a sportág hazai történetében. 

Az It's Showtime szervezet először mutatkozik be Magyarországon. A küzdősport Forma-1-ének tartott utazó cirkusz történetének 35. gáláján a legnagyobb sztárjait vonultatja fel a Papp László Sportarénában augusztus 29-én.

A gála színvonalát a mérkőzések párosítása garantálja. A magyarok legjobbja ebben a szabályrendszerben minden kétséget kizáróan Karacs Attila, aki a svájci óriás Björn Bregyvel méri össze a tudását. A Hungarian All Stars versenyzőjét a világ talán legjobb edzője, Andre Manaart készíti fel a csatára.

A gála másik húzóneve Melvin Manhoef. A holland bombázó exkluzív arca az It's Showtime-nak és a K-1-nek is. A világhírű 85 kg-os harcos apróbb termete ellenére gyors KO győzelemmel intézte el Ruslan Karaevet és a kiüthetetlennek hitt Mark Huntot is - most egy hasonló alkatú magyar versenyzővel kell szembenéznie. Rácz Dénes hazai körülmények között ugyanabban a cipőben jár, mint Mehoef. Itthon már nem volt kihívás számára a saját súlycsoportja, ezért 2008-ban a nehézfiúk mezőnyét maga mögött tudva lett K-1 Rules bajnok, a döntőben Török Dánielt legyőzve. Most a világ legjobbja ellen mérkőzik, és abszolút nem tart a kihívástól a Békéscsabán Álomhozóként is emlegetett harcos.

A gálán még ringbe lép az örmény K-1 MAX-sztár Gago Drago is, valamint a Mikes Gym büszkesége, Murthell Grounhart. A legnagyobb 70 kg-os nevek szintén magyar harcosok ellen mérkőznek, Szűcs Barna és Tóth István lesznek a MAX-nagymenők kihívói.

A párosításokban az említett versenyzőkön kívül még sok híres It's Showtime harcos érkezik, hatalmas az érdeklődés például a 77 kg-os világbajnoki címmérkőzés iránt, amely nem három, hanem öt menetben zajlik majd a belorusz Dimitri Shakuta és a francia Gregory Choplin között.

Az It's Showtime-on a Showtime Rules-meccsek a K-1 szabályrendszerrel azonosak, míg a Showtime Freefight találkozókon az MMA-mérkőzések szabályai lesznek érvényesek.

A gála díszvendége a marokkói Badr Hari lesz, aki a szervezet nehézsúlyú világbajnoka, mióta májusban kiütötte a háromszoros K-1 világbajnok Semmy Schiltet.

A rendezvényre már több mint két ezer jegy elkelt, ami már most garancia arra, hogy telített lelátók és kiváló hangulat lesz a Sportarénában. Jegyeket a Ticket Express jegyirodáiban és a supergp.hu hivatalos webportálon lehet vásárolni.