Vágólapra másolva!
Egy hónapra megvonják Sidi Pétertől a Gerevich alapítványi ösztöndíjat - a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) elnöksége hétfői ülésén a versenyző fegyelmezetlenségei miatt határozott így.

Krzyzewsky Miklósnak, az MSSZ elnökének a közleménye szerint a tavalyi olimpián légpuskában hatodik komáromi lövő azért kapott büntetést, mert a pekingi és a müncheni Világkupa-versenyen nem a válogatott melegítőjében állt fel a dobogóra, illetve indoklás és előzetes egyeztetés nélkül maradt távol a júliusi kontinenstorna hazai válogatóversenyétől.

"Az elnökségi határozat egyidejűleg figyelmezteti Sidi Pétert, hogy amennyiben ebben a naptári évben újabb vétséget követ el, a legközelebbi nemzetközi versenyen (vb, Eb, Vk) nem vehet részt" - zárul a közlemény.

Az Európa-bajnok Sidi a tavalyi ötkarikás játékok helyszínén rendezett áprilisi Vk-viadalon győzött légpuskában, míg a májusi, müncheni Világkupán második lett ugyanebben a számban.

Huszonkét felnőtt versenyző képviseli majd a magyar színeket a júliusi, eszéki sportlövő Európa-bajnokságon - döntött a szövetség elnöksége hétfőn.

A csapat legnagyobb hiányzója a 2004-es olimpiai bajnok Igaly Diána lesz, aki Vasvári Erzsébet, a korong szakág vezetőjének tájékoztatása szerint pihenésre használja az idei évet.

A magyar Eb-csapat:
férfiak
dupla trap: Gerebics Roland, Bognár Richárd, Palkovics András
trap: Szollár András, Hegyi Norbert
skeet: Turák György, Bokor Bálint
puska (fekvő, összetett): Sidi Péter, Jákó Csaba, Veres Ádám
gyorstüzelő pisztoly: Takács Tibor, Pálinkás Lajos, Jambrik István
központi gyújtású pisztoly: Boros György
futócél: Sike József, Tasi Tamás

nők
puska (fekvő, összetett): Joó Éva, Dalmati Nóra
sportpisztoly: Sike Renáta, Csonka Zsófia, Eiselt Judit
skeet: Pongrátz Bianka