Vágólapra másolva!
Mozgalmas nyár elé néznek a legjobb magyar sárkányhajósok. A Kozmann Györggyel, és több kajak-kenus olimpikonnal felálló csapat a Világjátékok előtt elindul az idei világbajnokságon is, amelyet Dél-Koreában rendeznek meg.

Ahogy az ötkarikás sportágak többségénél, úgy az olimpia programján nem szereplő számok esetében sem a világbajnokságnak van nagyobb jelentősége. "Mindkét verseny fontos, de egyértelmű, hogy a Világjátékoknak nagyobb a rangja, mint a vb-nek" - hangsúlyozta Kozmann György.

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) segítségével már meg is kezdte a két eseményre a felkészülést a válogatott, a női-férfi vegyes csapat Csepelen ragad rendszeresen lapátot. Kozmann szerint minőségi munka zajlik, és a csapat azon lesz, hogy ne okozzon csalódást sem a vb-n, sem a Világjátékokon.

Keményen gyakorol a július 16-án kezdődő világversenyre Vass Dóra is. A ritmikus gimnasztikázó tavaly lemaradt az olimpiáról, és úgy érzi, a júliusi, kaosiungi esemény kicsit kárpótolja ezért.

Elsőszámú RG-versenyzőnk napi öt órát edz a jó szereplésért, majd Horvátországban orosz versenyzőkkel készül együtt.

A Világjátékokra 73 magyar versenyző szerzett kvalifikációt a következő sportágakban: aerobik, ejtőernyőzés (célba ugrás), fallabda, íjászat, karate, ritmikus gimnasztika, sárkányhajó, strandkézilabda, szumó, testépítés, uszonyos úszás, versenytánc.