Vágólapra másolva!
Roik Zsolt után a magyar aerobikcsoport is indulási jogot szerzett a tajvani Kaohsziungban július 16. és 26. között rendezendő Világjátékokra.

A magyarok az első számú tartalékcsoportként zárták a kvalifikációt, és mivel a spanyolok visszaléptek, a mieink szereztek kvótát. A sportág hazai vezetése a Budapesten megrendezett Magyar Kupát jelölte meg válogatóversenyként, amelyen a debreceni Flex-HD győzött, így 6+1 hölgy csatlakozik a Tajvanra utazó kerethez.

Sinkó Andrea, az aerobik "hazai nagykövete" úgy gondolja, hogy elsősorban egyéniben, Roik Zsolt révén lehetnek érmes reményeink. A korábbi ritmikus gimnasztikázó szerint dinamikusan fejlődő sportágról van szó: "Jelenleg 60 országban aerobikoznak versenyszerűen. A legjobbaknak a brazil, a japán, az olasz és a román versenyzők számítanak. Magyarországon felnőtt egy olyan generáció, amely utánpótláskorban eredményes volt, így számíthatunk arra, hogy a felnőtteknél is lesznek sikereink."

A magyar aerobikcsoport tagjai: Kökényesi Noémi, Szalóki Emese, Bakó Anett, Hegyi Dóra, Nagy Dorina, Szörényi Ágota és a tartalék Andrejszki Zsófia.

2009 júliusában a tajvani Kaohsziung ad otthont az olimpián kívüli sportok világeseményének, s magyar csapat célja, hogy a 2005-ös duisburgi Világjátékokon ejtőernyős célba ugrásban aranyérmes Asztalos István után újabb első helyezést gyűjtsön be.

Eddig 72 versenyző szerzett indulási jogot, köztük olyan neves sportolók, mint az olimpiai ezüstérmes birkózó Bárdosi Sándor, aki szumóban indul, vagy a sárkányhajóba ülő kenus klasszis Kozmann György.