Vágólapra másolva!
Szombaton magas volt az egy négyzetméterre eső olimpiai érmek száma a Játszótéren, hiszen a sztársportolók révén 6 olimpiai arany, 1 ezüst-, valamint 1 bronzérem, és három paralimpiai arany gazdája sportolt és játszott együtt a legkisebbekkel.

A Játszótér című ingyenes gyerek-rendezvénysorozat évek óta járja az országot sportoló sztárvendégeivel, és harminc alkalom után a XII. kerületi önkormányzat meghívására a hegyvidékre érkezett Budapesten.

A Sportmaxban rendezett ingyenes eseményen bárki együtt sportolhatott és játszhatott a párbajtőrvívó Nagy Tímeával, a vízilabdázó Vári Attilával és Székely Bulcsúval, az úszó Gyurta Dániellel, Szekeres Pál vívóval, Hajdu Attila labdarúgóval és Kovács Ko-Ko Istvánnal. Lehetőség nyílt a Képességek Parkjának kipróbálására is, a vállalkozó kedvűek megtapasztalhatták a kerekesszékes akadálypálya nehézségeit, de mód nyílt a Braille-írás megismerésére is.

A gyerekek a kezdetekről kérdezték olimpikonjainkat. Gyurta Dánielről például kiderült, hogy négy évesen kezdett úszni, de már mindenki letett róla, hogy valaha is bemerészkedik a vízbe, hiszen annyira irtózott tőle. Kokó pedig elmondta, hogy voltaképpen véletlenül lett bokszoló, hiszen egy barátját kísérte el annak idején ökölvívó-edzésre, ám ott ragadt.

Forrás: [origo]

Nagy Tímea, kétszeres egyéni olimpiai bajnok párbajtőröző három gyermekével érkezett a Játszótérre, félig-meddig házigazdaként: "Már többször is részt vettem a Játszótéren, nagyon örülök, hogy ezúttal lakóhelyemre, a XII. kerületbe is ellátogatott ez a nagyszerű rendezvénysorozat."

A sportolóként a világ legjobbjai közé tartozó anyukák közé tartozik a világ legjobb női sakkozója, Polgár Judit is, ő kisfiával látogatott el a Játszótérre.

Az esemény csúcspontja a fiúk-lányok kötélhúzó-versenye volt, amit a Vári Attilával és Hajdu Attilával megerősített lánycsapat nyert meg, így Gyurta Dániel és Székely Bulcsú ezúttal a vesztes csapat tagjaiként gratuláltak a legyőzőknek.

A tombola ezúttal is nagy sikert aratott, bevételét pedig a Fekete István Általános Iskola speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó alapítványa kapta.