Vágólapra másolva!

Másodszor ütötték el az olimpikon evezőst

Egy éven belül másodszor szenvedett autóbalesetet Alliquander Anna, a sydneyi olimpián is szerepelt evezős, aki a januári ergométeres világbajnokságon aranyérmet szerzett.

"A közlekedési morálról én igazán hitelesen tudnék beszélni" - mondta az újabb kerékpáros baleset után már ismét edzésbe állt sportoló, aki civilben szakorvosi vizsgájára készül.

"Tavaly egy autó vezetője kinyitotta az ajtaját, amikor mellette elhaladni készültem. Erős mellkasi zúzódásokkal több hetet voltam kénytelen kihagyni. A második esetnél egyszerűen elsodort egy kocsi; ezt az ütközést szerencsésebben megúsztam. Abszolút pihenőt ugyan egy napig sem tartottam, ám a teljes értékű edzésmunkához további hetekre van szükségem".

Alliquander legjobb esetben április 18-án indulhat először versenyen, célja, hogy visszakerüljön a válogatottba.

"Novák Zsófia, korábbi páros partnerem nem tudta időben teljesíteni Angliában az egyetemi kötelezettségeit, a könnyűsúlyú párosban való részvételéről ezért le kellett mondania. Így kerültem ismét képbe, a csepeli Hajdu Zsuzsával kell megpróbálnunk a minél jobb eredmény elérését. Mivel egyikünk sem túl könnyen hozza az 57 kilós súlyhatárt, az első nagy meccs a mérleggel lesz. Május elején a szegedi Simády Béla emlékversenyen, majd két héttel később Essenben lesz lehetőségünk a bizonyításra."