Vágólapra másolva!

Most már tényleg visszavonul Favre

Bejelentette visszavonulását Brett Favre, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New York Jets legendás irányítója. A 39 éves játékos - aki 18 szezont töltött a profik között - tavaly még a Green Bay Packers alkalmazottjaként úgy döntött, nem folytatja tovább, ám akkor még visszatért, igaz, már a Jets színeiben.

Favre igazi legenda, amit a statisztikák is alátámasztanak: az NFL történetében többek között ő adta a legtöbb hatpontos gólt (touchdown) érő passzt (464), a legtöbb yardot passzolta (65 127), a legtöbbször volt megszakítás nélkül kezdőjátékos (291 mérkőzés), és neki volt a legtöbb passzkísérlete (9280).

Háromszor választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP: 1995, 1996, 1997), Pro Bowlon (All Star-gála) kilencszer kapott lehetőséget. 2005-ben beválasztották minden idők legjobb irányítói közé, és Johnny Unitas, Joe Montana, valamint John Elway mögött a negyedik helyre rangsorolták. Ő volt a liga történetének első olyan játékosa, aki 100 millió dollár fölötti szerződést írt alá.