Vágólapra másolva!
Megvédheti bajnoki címét a tajvani Világjátékokon Asztalos István. A 2005-ös duisburgi játékok egyetlen magyar aranyérmese az ejtőernyős célbaugrók versenyében diadalmaskodott. A tavalyi losonci világbajnokságon nem sikerült kvalifikálnia, de a nemzetközi szövetség szabadkártyával jutalmazta a korábbi évek kiegyensúlyozott teljesítményét.

Az ejtőernyős célbaugrás során a versenyzők helikopterről leugorva manővereznek, hogy végül eltaláljanak egy nagyjából tízforintos érme nagyságú kört. Olyan ez, mintha az utca végéről, nekifutásból próbálnánk betalálni otthon a kulcslyukba, mondják a hozzáértők. Az olimpia programján nem szereplő sportágak 2005-ös viadalán Asztalos óriási küzdelemben, "szétugrásban" lett aranyérmes.

A szabadkártyának köszönhetően Asztalos István Kaosiungban is felállhat a dobogóra, persze csak ha minden sikerül. "Ez egy olyan sportág, hogy bármi lehet bármelyik versenyen. Túl sok dolog befolyásolhatja a versenyt: a pillanatnyi formától az időjárásig. Természetesen a tajvani Világjátékokon is nyerni szeretnék, ezért dolgozom"- mondta a sportember, aki rendszeresen a Magyar Honvédség válogatottjával edz.

A losonci vb-t leszámítva - Duisburg óta - több nagy nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményt. A tavalyi Világkupa-sorozaton például második lett összetettben. A kaosiungi ugrások előtt Torinóban, Bledben, Salzburgban versenyez majd.