Vágólapra másolva!
Július végén indult Magyarország legfiatalabb sportcsatornája, a DigiSport, amely azzal irányította magára a figyelmet, hogy évi 700 millió forintot ajánlott az élvonalbeli futballmeccsek közvetítési jogáért. Bár ebben a harcban a Sport TV-vel szemben végül alulmaradt a DigiSport, a Bajnokok Ligája, az Európa Liga, illetve a Premier League és a Bundesliga közvetítési jogát megszerezte, és olyan neveket csábított magához, mint Vitray Tamás, Csisztu Zsuzsa vagy Csiszár Jenő. Kristóf Péter, a DigiSport felelős szerkesztője elmondta, hogy a csatornánál elégedettek a nézettségi adatokkal, és az elmúlt négy hónap alatt szakmailag minden megvalósult, amit elterveztek.

- Négy hónapja működik a csatorna, így talán már lehet arról beszélni, mi valósult meg abból, amit elterveztek? Hiszen sikerült megszerezni több érdekes és értékes sporteseményt - Bajnokok Ligája, Európa Liga, nőikézilabda-vb, Premier League, Bundesliga -, ugyanakkor az ország jelentős részén még mindig nem látható a csatorna.
- Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy csak a szakmai munkáért felelek, a gazdasági oldal nem tartozik a hatáskörömbe - mondta Kristóf Péter, a DigiSport felelős szerkesztője. - Amit szakmailag elterveztünk, az megvalósult, négy hónap elteltével nem úgy nézünk ki, mint egy négy hónapos csatorna. Van hitelünk, hiszen amit előzetesen ígértünk, azt betartottuk, azt mondtuk, hogy lesznek meglepő nevek, tehetséges fiatalok és nagyágyúk a csatornánál. Ilyen meglepő név volt Csiszár Jenő, a tehetséges fiatalok között említhetném Haraszti Ádámot vagy Ambrus Tamást, arra pedig nagyon büszkék vagyunk, hogy sikerült visszahozni Vitray Tamást a sporttelevíziózásba. Júliusban éppen az [origo]-nak mondtam el, arra kell figyelnünk, hogy a csomagolást ne rontsuk el, hiszen az árú kurrens, és azon vagyunk, hogy a legkényesebb ízlésű ínyenceket is kiszolgáljuk.

- A DigiSport akkor robbant be a köztudatba, amikor elképesztően nagy pénzt ajánlott a Soproni Liga-mérkőzések közvetítési jogáért. A meccsek végül a Sport TV-nél maradtak, van még csalódottság emiatt önökben?
- Sportriporterként, sportkedvelőként az ember telhetetlen, szerettünk volna magyar futballmérkőzéseket is közvetíteni, de így alakult.

- Jövő héten kezdődik a kézilabda-világbajnokság, mit lehet tudni a közvetítésekről?
- Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a magyar csoport szinte összes meccse a DigiSporton lesz látható, és a világbajnokság mérkőzéseinek is több mint a felét közvetítjük. Vagyis a tervek szerint 40-50 meccs kerül képernyőre, túlnyomórészt élőben, a magyar csapat összes meccse élőben lesz majd látható nálunk, és hétköznap este felvételről is.

- Milyenek a csatorna nézettségi adatai? Beváltották az előzetes várakozásokat?
- Konkrét számokról nem szeretnék beszélni, de elégedettek vagyunk.

- Melyik esemény számít legnépszerűbbnek a nézők között?
- A Bajnokok Ligája verhetetlennek tűnik, de a kézilabda-vb is sok nézőt vonz majd várhatóan, igaz, az csak egy időszakos esemény, míg a BL három évre került hozzánk.