Vágólapra másolva!

Alliquanderék döntőbe jutottak az evezős-Eb-n

Az Alliquander Anna, Hajdú Zsuzsanna könnyűsúlyú kétpár bejutott a vasárnapi döntőbe a fehéroroszországi Bresztben pénteken megkezdődött evezős Európa-bajnokságon, a többi magyar egység az előfutamból a reményfutamba került.

Az augusztusi, poznani vb-n nyolcadik Alliquanderék remekül teljesítettek a péntek délelőtti nyitányon, csak lengyel riválisuk tudta őket megelőzni, a második hely egyenes ági fináléba kerülést ért.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az ezúttal normálsúlyú egypárban induló Varga Tamás előbb negyedik, majd a reményfutamban második lett, így bejutott a szombati középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé.

A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes harmadik, az Orbán Gergely, Szekér László normálsúlyú kétpár és a Kitka Gergely vezette könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes negyedik, Szabó Katalin (normálsúlyú egypár) pedig ötödik lett előfutamában. Ezek az egységek szombaton délelőtt javíthatnak, a további reményfutamok során.

A középfutamokat szombaton délután, a döntőket pedig vasárnap bonyolítják le az Eb-n, ahol csak az olimpiai számokban rendeznek futamokat.