Vágólapra másolva!

Megkerülte a Földet egy magyar vitorlázó

Szombat 14 órakor befejezte közel hároméves útját Méder Áron, aki hatméteres Carina 19-es típusú vitorlásával megkerülte a Földet.

A sportoló édesapja elmondta, a szlovéniai Koper kikötőjében mintegy hatvanan fogadták Méder Áront, aki a magyar szövetségtől egy kupát is átvehetett. A hajós és hajója hétfőn érkezik Magyarországra. A járművet majd a Dunán, a Margithíd és a Lánchíd közötti budai szakaszon lehet megtekinteni.

A magyar vitorlázó, aki 2006. szeptember 24-én indult világ körüli útjára, számos egzotikus helyre eljutott, amelyek közül a honlapján írt élménybeszámolóiban kiemelte Pápua Új-Guineát, ahol a lakosok életében a mai napig jelen van a mágia és a varázslás.

Forrás: Méder Áron

A Galápagos-szigeteken a fantasztikus élővilág, a Karib-tenger szigetein a karneválok, míg Ausztráliában ugyancsak a gazdag természet ragadta magával.

A 29 esztendős Méder Áron a három év alatt 40 országot érintett, 30 ezer tengeri mérföldet, azaz 55 ezer kilométert tett meg három óceánon és tucatnyi tengeren.Vitorlázó Asso Eb - Nyáriék tetemes előnnyel vezetnek

Forrás: Méder Áron

* * *

A harmadik nap után Nyári Zsolt és csapata tetemes előnnyel vezet a vitorlázó Asso Európa-bajnokságon, Balatonfüreden. A szervezők tájékoztatása szerint szombaton három futamot tudtak megrendezni. Az elsőt Tuss Miklós, a másodikat Vadnai Péter, a harmadikat pedig Detre Szabolcs egysége nyerte. A szombatra kiírt negyedik futamot szélcsend miatt vasárnapra halasztották.

Összetettben Nyáriék vezetnek Detréék és Németh Botondék előtt. Az eddig vezető olasz Ivan Brigenti a negyedik helyre csúszott vissza. Az utolsó napon, vasárnap óriási küzdelem várható, hiszen a másodiktól a hetedik helyig minimális különbség van a csapatok között.