Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A díjhajtás első, csütörtöki napja, azaz a mezőny fele után a német Sebastian Warneck áll az élen Lázár Zoltán előtt a vasárnapig tartó kecskeméti kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A verseny elején hosszú ideig Farkas László vezetett 54,40 hibaponttal, mígnem 15. indulóként a hatszoros világbajnok honfitárs egészen kiváló, a bírák által 45,57 hibapontra értékelt hajtással letaszította az első helyről. A délelőtti program utolsó indulójaként aztán a csapatban címvédő német válogatott tagja, Warneck több mint 3,5 hibaponttal kevesebbet ért el.x

A délután folyamán kettejüknél senki nem nyújtott jobb teljesítményt, így az élmezőny nem változott. Lázár második helye mellett a már bemutatkozott másik három magyar versenyző közül Farkas László 8., Galambos Nándor 16., míg Varga Péter 22. helyen áll az első nap után.

"Két éve a vb-n 40 hibapont alatti eredménnyel nyertem a díjhajtást, ami most a program eleji bizonytalankodás miatt nem jött össze" - mondta a legutóbbi vb-n, Warkában egyéniben ezüstérmes Warneck. "Mindenesetre a körülmények, így például a pálya talaja is kifogástalan. Kemény csata lesz, ebben biztos vagyok, még a díjhajtást se nyertem meg, hiszen pénteken olyan riválisaim következnek, mint a címvédő Lázár Vilmos, vagy a hollandok két korábbi világbajnoka, Riny Rutjens és Mieke van Tergouw."

Forrás: MTI

Galambos Nándor a 16. helyen áll

"Egy-két apróbb hibát leszámítva összességében kiválóan, mondhatnám, maximum közeli teljesítménnyel zártam az első számot. Bizakodva várom a maraton- és akadályhajtást, hiszen az én versenyem csak akkor kezdődik igazán" - fogalmazott Lázár Zoltán.

Pénteken a mezőny másik felén, köztük öt magyaron a sor. Ekkor debütál a szintén csapattag Selyben Zsolt és az egyéniben címvédő Lázár Vilmos, továbbá Láng Zoltán, ifjabb Juhász László és Ling Attila. Szombaton a maratonhajtást, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik a vb-n.

Eredmények:
Díjhajtás, 1. nap:
1. Sebastian Warneck (német) 41,98 hibapont
2. Lázár Zoltán 45,57
3. Benny Gosschalk (holland) 47,36
...8. Farkas László 54,40
...16. Galambos Nándor 57,09
...22. Varga Péter 60,54

Mindent egy helyen az Eb-ről