Vágólapra másolva!
Megszületett a magyar csapat második aranyérme az olimpián kívüli sportágak versenyén, a karatésok 65 kg-os mezőnyében S. Kovács Ádám állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

S. Kovács Ádám a csoportkörben már az első mérkőzésén remekül küzdve 6-0-ra verte az ausztrál színekben versenyző Szerhij Mihajlenkót. A csoport második összecsapásán Mihajlenko kikapott Omer Kemaloglutól, és ezzel eldőlt, hogy versenyzőnk továbbjut. A csoportelsőségért vívott csatában a török minimális különbséggel, 2-1-re győzött.

Az elődöntőben az osztrák Thomas Kaserer sem tudta megállítani a magyar karatést, így jöhetett a francia William Rolle elleni döntő. Versenyzőnk taktikusan, jól küzdve 3-1-re diadalmaskodott, így a négy évvel ezelőtti ötödik helyezés után ezúttal aranyérmet ünnepelhetett.

"Eddig mindig, amikor bejutottam a döntőbe, azt már azonnal hatalmas sikernek könyveltem el, annyira örültem, hogy biztosan megvan az érem - mondta a döntő után S. Kovács Ádám. - Most másként álltam hozzá. Úgy gondolkodtam, hogy csak ki van pipálva egy meccs, ez esetben az elődöntő, de még nincs vége, van hátra egy meccs, amelyen a legjobbamat kell nyújtanom.

A világbajnokságokon kétszer is ezüstérmet nyertem, és feltettem magamnak a kérdést, hogy képes vagyok-e aranyérmet szerezni. Szerencsére sikerült, és ennek a sok munkán kívül az volt a titka, hogy nem foglalkoztam a téttel, csak azzal, hogy megnyerjem a meccset."

A magyar aerobik csapat is szép sikert ért el, mivel pontszerző helyen végzett. Az Andrejszki Zsófia, Nagy Dorina, Szalóki Emese, Szörényi Ágota Sára, Kökényesi Noémi, Hegyi Dóra, Bakó Anett Tamara alkotta együttes döntőbe jutott, és ott az olasz csapatot megelőzve az ötödik helyet szerezte meg. Az aranyat a kínaiak kaparintották meg a románok és az oroszok előtt.

Tizenhatezer néző előtt, fantasztikus hangulatban rendezték a második táncsportos napot a Kaohsiung Arénában, ahol a latintáncok kategóriájában Nagymihály Balázs és Szögi Szilvia a 16-17. lett, rokisaink közül Horváth Miklós és Kis Katalin a 8., Horváth Márk és Szabó Kata pedig a 10. helyen zárt.

Három íjászunk közül Kuti Géza végzett a legelőkelőbb helyen. A reflexíj kategóriában versenyző magyar a hetedik helyet szerezte meg. Ondrik Tibor (csigásíj) a 20., Gyenge Zsófia (terepíjászat) a 16. lett.

Kuti kissé csalódottan értékelte saját teljesítményét: "Sokat készültem a Világjátékokra, és egy picit előbb szerettem volna végezni. Nem vagyok azonban telhetetlen, mert a világbajnokságon elért 11. helyhez képest előrelépés a Világjátékok-szereplésem" - mondta Kuti Géza.