Vágólapra másolva!
Berki Krisztián esélyeshez méltóan vasárnap megnyerte a lólengést a belgrádi Universiadén, amelyen ez a magyar delegáció első aranyérme.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a négyszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes tornász - többszöri módosítások után - végül 15,500 pontot kapott gyakorlatára. A második helyen a belga Donna-Donny Truyens végzett 15.425-tel.

"Amikor leugrottam és megláttam a pontot, egyáltalán nem izgultam, mert rögtön tudtam, hogy rossz kiinduló értékkel számoltak. Röviddel ezután módosítottak is. Egyébként végig éreztem, hogy gyakorlatom elég a győzelemhez. Nagyon örülök az első helynek, az Eb-aranyak után ez a legfontosabb érmem" - mondta Berki Krisztián. A női ugrás döntőjében Gombás Laura nyolcadik lett.

A magyar nőivízilabda-válogatott - szintén vasárnap - legyőzte az olasz csapatot utolsó csoportmérkőzésén. A magyar együttes az első negyed után még egygólos hátrányban volt, ám a második és - különösen - a harmadik negyedben remekelt, s az utolsó periódusra eldöntötte a mérkőzést, melyet végül 12-8-ra nyert meg. A válogatott ezzel két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportját.

Bronzérmes lett a magyar férfikard-csapat, amely 45-41-re nyert a Románia elleni döntőben. Szényi Péter férfi párbajtőröző után ez a magyar küldöttség második bronzérme az egyetemista és főiskolás sportolók seregszemléjén.

Gercsák Balázs a hetedik helyen végzett férfi 400 m gyorsúszásban. A selejtezőben a nyolcadik legjobb időt úszta, a fináléban egy helyet tudott javítani. Gercsák mellett négy magyar szállt még vízbe vasárnap, a többiek azonban nem tudtak továbbjutni: 100 m mellen Financsek Gábor a 15., Molnár Ákos pedig a 17. időt érte el, női 400 vegyesen Farkas Mariann a 9., Hajnal Erika pedig a 11. eredménnyel zárt.