Vágólapra másolva!
A hétvégén több magyar sportoló is komoly versenyen tesztelte formáját a júliusi tajvani Világjátékok előtt. Roik Zsolt rangos aerobikviadalon lett harmadik, míg S. Kovács Ádám a karate Európa-bajnokságon kevéssel csúszott le a bronzéremről.

A hétvégén felnőtt aerobik World Seria-versenyt és French Open-versenyt rendeztek a franciaországi Chamberyben. Roik Zsolt harmadik helyezése a közelgő Világjátékok miatt igazán biztató, mivel magabiztos gyakorlattal került a döntőbe és ott még egy helyet lépett előre a dobogó harmadik fokára, ezzel a világranglistán is a legjobb nyolc közé került.

A zágrábi karate Európa-bajnokságon a 67 kg-osok között S. Kovács Ádám a bronzmérkőzésen szerezhetett volna érmet, ám vitatható körülmények között veszített, és végül az ötödik helyen zárt.

Mindketten tagjai az olimpián kívüli sportágak seregszemléjére készülő magyar csapatnak, és folytatják felkészülésüket a Világjátékokra a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) koordinálásával. A viadal július 16-án kezdődik a tajvani Kaohsiungban.