Vágólapra másolva!
A rájátszás első, úgynevezett wildcard-fordulója után nyolc csapat maradt versenyben a profi amerikaifutball-liga (NFL) bajnoki címéért, köztük van a Miami otthonában nyerő Baltimore Ravens, és a szintén idegenben, a Minnesota vendégeként továbbjutó Philadelphia Eagles is.

A tavaly a liga pofozógépének számító Miami (1 győzelem mellett 15 vereség) visszavágásra készült, 2002-ben ugyanis szintén a Baltimore volt az ellenfél a rájátszásban, és a Hollók akkor kiejtették a Delfineket.

A liga egyik legjobb védelmével rendelkező Baltimore állandó nyomás alatt tartotta az év visszatérőjének választott Chad Penningtont, a Miami irányítóját, aki négyszer is eladta a labdát, pedig az alapszakaszban csak hét interceptiont hozott össze.

Az egyik eladott labdából Ed Reed egészen a célterületig szaladt, ezzel a touchdownnal vezett a meccsen először a Ravens. Reed egyébként legutóbbi hét meccsén tíz interceptiont (a Miami ellen kettőt) jegyzett, ez NFL-rekord.

A Miami tízpontos hátrányból kezdte a második félidőt, de egy fumble megpecsételte a sorsát, Patrock Cobbs hagyta el a labdát, négy játékkal később pedig Le'Ron McClain egy nyolcyardos futással büntetett, a 20-3-as vezetésről már nem engedte ki kezéből a meccset a Ravens.

A másik meccsen Adrian Peterson egyedül kevés volt a Philadephia ellen, a Vikings running backje két touchdownt is összefutott, de a túloldalon Assante Samuel egy eladott labdából, Brian Westbrook pedig egy 71 yardos futásból ért el hat pontot, mellettük pedig David Akers négyszer is a kapufák közé rúgta a labdát (sorrendben 43, 51, 31 és 45 yardról), így az Eagles készülhet a címvédő Giants elleni ütközetre.

Ezen a hétvégén a főcsoportdöntőkkel folytatódik a rájátszás, ahol már a konferenciák két-két legjobb csapata (Tennessee, Pittsburgh, New York Giants, Carolina) is pályára lép.

NFL, rájátszás, wild card-hétvége:
AFC:
Miami Dolphins - Baltimore Ravens 9-27

NFC:
Minnesota Vikings - Philadelphia Eagles 14-26

A főcsoport-elődöntőkben:
AFC:
Tennessee Titans - Baltimore
Pittsburgh Steelers - San Diego Chargers

NFC:
New York Giants - Philadelphia
Carolina Panthers - Arizona Cardinals