Vágólapra másolva!
Mint minden esztendő, 2008 is bővelkedett izgalmas sporteseményekben, amelyek szokás szerint számtalan témát szolgáltattak a fotósok számára izgalmas, örömteli, drámai vagy éppen vicces képek készítésére. Mi a vidám fotókra szavaztunk, és a teljesség igénye nélkül megpróbáltuk tíz képbe sűríteni egy egész év sportjának mókás oldalát.

1. Taposs Efi, taposs!

Getty Images

Egy korosodó Tour-rajongó ösztökéli - bár arckifejezéséből ítélve az sem lehetetlen, hogy szapulja a bringást - gyorsabb haladásra az orosz Vlagyimir Efimkint a francia kerékpáros körverseny Toulouse és Bagneres-de-Bigorre közötti szakaszán. Az etapot végül az olasz Riccardo Ricco nyerte, éppen Efimkin előtt.

2. Jön a Mikulás!

Getty Images

Érkezik a Mikulás a finnországi Kuusamo-Rukában november 29-én rendezett síugró Világkupa-versenyre. A nagyszakállú ajándékkihordó megjelenése nem hozott szerencsét a hazai versenyzőknek, hiszen egyedül a végül kilencedikként végző Ville Larinto tudta beverekedni magát az első tízbe.

3. Valderrama nyomában

Getty Images

A svájci válogatott középpályása, Valon Behrami elirigyelte az egykori zseniális kolumbiai karmesterrel, Carlos Valderramával szemben alkalmazott Michel-trükköt, és az ellenfél legérzékenyebb testrészének megmarkolásával igyekszik helyzeti előnyt szerezni a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságon rendezett Svájc-Csehország összecsapáson. A két eset hasonlósága mellett van egy nem elhanyagolható különbség is a történtekben: Behrami a kép tanúsága szerint véletlenül fog vissza David Jarolim lábai közé.


Valderrama és Michel kettőse

4. Ütőbűvölés

Getty Images

Így megállítani egy teniszütőt - ráadásul három lépés távolságot tartva - nem egyszerű feladat, a legnagyobbaknak is csak egy pillanatra sikerülhet. Szávay Ágnes a pekingi olimpián próbálkozott a mutatvánnyal, valószínűsíthetően nem a pályán nyújtott teljesítménye felett érzett örömében.

5. Édes fiam, a varacskos disznó hozzád képest...

Getty Images

... mondhatta volna a belga Bart Wellens édesanyja, a Hasseltben rendezett ciklokrossz-versenyt követően, de valószínűleg nem mondta, hiszen egyrészt a gyermek győzött, másrészt így kinézni egy futamot követően teljesen természetes ebben a szakágban.

6. Orrjáték

Getty Images

Fociban ismert kifejezés a "belenézni a labdába": minden bizonnyal itt is erről van szó, hiszen a nyári Európa-bajnokságot követően a Tottenhambe szerződött orosz válogatott csatár, Roman Pavljucsenko valószínűleg nem így tervezte megjátszani a labdát a Hollandia ellen vívott összecsapáson.

7. Anyák és fiúk

Getty Images

Egészen pontosan anya és fiú. Nicky Hayden mamája gratulál fiának a MotoGP Amerikai Nagydíjának időmérő edzését követően, melyen a srác a harmadik helyet szerezte meg.

8. Kerékpárút

Getty Images

A Renault F1-es csapatának brazil pilótája, Nelson Piquet a szabályok, így a kerékpárosok számára fenntartott útszakasz tiszteletben tartásával bemutatózik egy Ibirapuera Parkbeli roadshown a brazíliai Sao Paulóban.

9. Mi mindenre jó a kordon?

Getty Images

Holland szurkolók tesznek meg mindent, hogy belessenek a genfi stadionban tartott zártkapus oranje-edzésre a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon. Békés célú kordonfelhasználás...

10. Ez az, amit nem lehet megunni

Getty Images

2000 óta rendszeresen lehetünk szemtanúi ennek a jelenetnek: az aktuálisan megnyert olimpiai pólódöntőt követően a magyar vízilabda-válogatott tagjai megúsztatják a sikerkapitányt, Kemény Dénest, aki természetesen örömmel viseli a megpróbáltatásokat.