Vágólapra másolva!
Magyarország küzdelmes meccsen nyert Oslóban az Európai Nemzetek Kupája hétvégi fordulójában, és egyúttal megőrizte esélyét, hogy a 2011-es, Új-Zélandon rendezendő rögbi-világbajnokságon részt vegyen.

Eredmény:
Norvégia - Magyarország 15-26 (12-12)
Magyarország:
Heckel, Sinkovics (Madarász), Nagy, Balogh, Koller, Mészáros (Pongrácz), Szölössi, Deli, Pásztor (Bíró), Zsitvai, Suiogan (Becsei), Bartus (Bőhm), Gyurcsik (Kendi), Gódor, Holtz

Ezúttal is 26 pontot szerzett a magyar válogatott, de ellentétben a két héttel ezelőtti szlovén mérkőzéssel (32-26 oda) ez a győzelmet jelentette Norvégia ellenében. Már a hatodik percben vezetéshez jutott válogatottunk Gódor céljával (0-5), de ezután a norvégok percei következtek, miután a félidő feléig két célt értek el és megfordították az eredményt (12-5). Az első játékrész hajrájában sikerült egalizálni egy büntetőcéllal, valamint az első válogatottságát jegyző dél-afrikai-magyar Zsitvai Péter sikeres jutalomrúgásával. (12-12)

A második félidőben újabb háromnegyedcélt ért el a magyar válogatott, és ezúttal is Gódor volt eredményes, Zsitvai pedig újabb jutalomgólt értékesített (12-19). A "vikingek" erejéből csak egy büntetőre futotta (15-19), de ez is elég volt ahhoz, hogy az utolsó percig nyílt legyen az összecsapás. Már mindenki a végét jelző sípszóra várt, amikor egy újabb céllal és sikeres jutalomgóllal Zsitvai eldöntötte a meccset.

A győzelemmel tartja a lépést Szlovéniával a magyar válogatott, mely következő mérkőzését október 18-án Kecskeméten, a Széktói Stadionban játssza, egy újabb északi rivális, a tavaly még egy csoporttal fentebb szereplő Dánia ellenében.

A vb-kvalifikáció első fázisa körmérkőzésen dől el, a 3B jelű kvintettben a fentieken kívül Ausztria szerepel még. A magyar válogatott célja a továbbjutás, hogy azután újabb selejtezőfordulón próbálkozhasson a vb-re jutással.
Időközben elkezdődött a CEE Rugby Cup nemzetközi rögbibajnokság is, 3-3 magyar és külföldi klubrészvételével.

A nyitómérkőzésen a román első osztályú RCM Timisoara 31-0-ra nyert Bécsben, a szívósan védekező, nagyon lelkes Donau Wien ellenében, 5 céljukkal egy bonuszpontot is begyűjtöttek, ami jól jöhet még a végelszámolásnál.
A következő két mérkőzés nagyon fontos, kiemelt presztízsű találkozó lesz. Október 11-én Százhalombattán a Bulldogok az Esztergomi Vitézeket fogadják, a tavalyi hazai bajnokság döntősei ezúttal a nemzetközi porondon csapnak össze.

Október 18-án, Kecskeméten a magyar-dán meccs előtt a tornagyőzelemre legesélyesebb temesváriak a szintén kivételes minőséget képviselő Dragon Brnót fogadják. A torna finise számunkra különösen jelentős: tavasszal egy helyszínen bonyolítják le a 4. és 5. fordulókat, a két rögbigálának a tervek szerint a Vasas Fáy utcai stadionja ad otthont, és felvonul majd ezeken a teljes mezőny.