Vágólapra másolva!
Sikeresen teljesítette több mint 1250 km hosszú békefutását Schirilla György, aki 30 nap alatt érkezett meg Budapestről Rómába, ahol szerdán XVI. Benedek pápa fogadta őt személyes kihallgatáson.

A sportember április 7-én vágott neki a nagy útnak, heti hat nap futott, átlagban napi 50 km-t, s végül hétfőn érkezett meg az olasz fővárosba. Schirilla békefutásának a célja a szeretet, az egészség és a béke hirdetése.

"Nagyon kemény erőpróba volt ez az egy hónap, azt hiszem, mindent elmond róla, hogy kilenc kilót fogytam. A budapesti rajt a vártnál szerényebb lett a sztrájk és a rossz idő miatt, de egyébként nagyszerűen sikerült a futás. Mindenhol szeretettel fogadtak, s előfordult ugyan, hogy nem kaptunk szállást, de általában ezzel sem volt probléma. Összességében óriási élmény volt" - nyilatkozta Schirilla.

A jéghideg Dunát minden januárban többször átúszó sportember szerdán látogathatott el a Vatikánba, ahol a katolikus egyház feje fogadta őt és kísérőjét. "Hat percet töltöttem a pápánál, akinek átnyújtottam a futásomra készített kopjafát, melyre 272 szalagot tűztek fel az emberek utam során.

A szentatyának elmondtam egy előre betanult szöveget olaszul, majd németül beszéltünk. Örökre emlékezetes percek maradnak ezek a számomra" - osztotta meg élményeit a futó. "Külön élmény volt számomra, hogy a pápa éppen ma fogadta az Internazionale labdarúgócsapatának tagjait is, előttem éppen Luis Figo volt bent XVI. Benedeknél."

Schirilla György, aki szerdán autóval indul vissza Magyarországra, útja során naplót is vezetett, melyet szeretne könyv formájában megjelentetni.