Vágólapra másolva!
Szombaton este nemzetközi harcművészeti gálára kerül sor a debreceni Főnix-csarnokban. Az igazi sportcsemegének számító rendezvényen neves hazai és külföldi nagymesterek, harcművészek mutatják be tudásuk legjavát a kung-fu, karate, aikido, ninjutsu, shirayana vajramutthí, thai chi és jiu jitsu stílusokban.

A debreceni Főnix-csarnokban 19 órakor kezdődő rendezvény betekintést nyújt az ázsiai, azon belül a távol-keleti harcművészeti ágak jelentős stílusainak tradicionális értékeibe, szellemi és kulturális hátterébe. A külföldi nagymesterek részvétele szimbolizálja, hogy a régebbi korból származó irányzatok napjainkban is igen fontos szerepet töltenek be kultúrájuk, kultúránk szerves részeként.

A fellépő csoportok bemutatják az egyes harcművészeti ágak jellegzetes vonásait, stílusjegyeit, harci módszereit. A program igényes és sokoldalú, melyet nemcsak a mozgás- és harcművészet tökéletesre szabott megjelenítése garantál; a mesterek és tanítványaik elsősorban a több száz éves hagyomány, másodsorban a közönség tisztelete jeléül a gála szellemiségéhez hű öltözékben mutatják be tudásuk legjavát.

A gálára Magyarországra érkezik a tajvani Lo Man Kam kung-fu nagymester, aki többek között a CIA, az FBI, és a SWAT Team kiképzője is volt, és jelenleg is a tajvani SWAT Team egyik közelharckiképzője. A Főnixbe kilátogatók láthatják a német Thomas Schwabbauer kilencdanos kitaido stílusvezető mestert, valamint Ausztriából Bánhegyi László kung-fu nagymestert, s húsz hazai mester bemutatóját.