Vágólapra másolva!
Mi sem bizonyítja jobban napjaink egyik legkeresettebb fitneszmodellje, a magyar származású Timea Majorova népszerűségét, mint az, hogy a Margit-körútra kitett tizennégy négyzetméteres óriásposzterét rövid idő alatt ellopták. Élőben azonban a hét végén ott lesz a budapesti Hegyvidék-Finnrelax-Fitparádén, amellyel megnyílik fővárosunk legújabb multifunkcionális sportlétesítménye, a Sportmax csarnok.

A Sportmax megnyitását megelőző szerdai sajtótájékoztatón Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere azzal tréfálkozott, hogy a Fideszen belüli belső villongások egyik apró jeleként kezelhetik a tényt, miszerint a Kósa Lajos vezette Debrecen elől idén a Hegyvidékre hozták a Hajdúságban már bejáratott, egymást után öt alkalommal megrendezett Fitparádét (www.fitparade.hu). A Sportmax Sport- Szabadidő- és Rendezvényközpont azonban szintúgy jó házigazdának ígérkezik, hiszen a Papp László Budapest Sportcsarnok után fővárosunk második legmodernebb csarnoka.

Pokorni Zoltán tájékoztatása szerint négymilliárd forintból épült fel, állami támogatás nélkül. A komplexum fő eleme az 1800 négyzetméter alapterületű, a rendezvény jellegétől függően 2000-2500 fős befogadóképességű sportcsarnok, de magában foglal egy 25 méteres fedett uszodát 250 fős lelátóval, tanmedencét, wellness központot, kültéri sportpályákat, s még épül hozzá egy szabadtéri, télen fedett, 33 méteres úszómedence is.

S a Sportmaxot a hét végén birtokba is veheti a nagyközönség. A rendezők több mint negyven sport- és szabadidős programmal várják a látogatókat és a résztvevőket - szombaton 10-21, vasárnap 10-18 óra között -, s lesznek olyan versenyszámok is, amelyekbe a család valamennyi tagja benevezhet. "A korábbi években fitnesz táncban akadt négyéves induló is, fekvenyomásban pedig hatvanöt éves volt legidősebb részvevő" - árulta el S. Buranits Ildikó, a Fitparádé jogtulajdonosa.

A versenyek mindkét napos kísérő rendezvénye a Fitexpo, egy sztárparádéra épülő sport-, fitnesz-, wellness-, SPA-beauty és egészséges életmód kiállítás, divatbemutatóval, fitnesz- és táncbemutatókkal, kvízjátékokkal színesítve. Az expón lesz fitnesz tanácsadás, edzésterv-készítés, egészségügyi tanácsadás, testzsír- és vérnyomásmérés, remittenda osztás, gyermekprogramok, divat- és táncbemutató, s nem utolsó sorban táplálkozástudományi előadások is zajlanak majd.

A Fitparádéra az elmúlt évekhez hasonlóan idén is eljön az IFBB fitneszvilágbajnok Timea Majorova, napjaink egyik legkeresettebb fitneszmodellja. A szlovákiai Zselízen felnőtt, apai ágon magyar származású, magyarul kiválóan beszélő, Majorova kaliforniai edzőtermében többek között Bruce Willis, Cindy Crawford, Sarah Jessica Parker és David Duchovny hagyatkozik a tanácsára; s szakmai érdemei elismerését jelzi, hogy a "Star Superbodies" amerikai showműsorban az ő segítségével keresik a jövő fitneszmodelljeit. Szombaton pedig a nevével fémjelzett Timea Majorova FitModel World elnevezésű verseny győztese amerikai címlapfotózási lehetőséget nyer.

A Fitparádén itt lesz Flex Wheeler, akit Arnold Schwarzenegger után a XX. század legismertebb testépítőjének tartanak. Wheeler három különböző karateág többdanos mestere, és a hét végén harcművészeti bemutatót tart. Napjaink legjobb testépítői közül pedig a dominikai Victor Martinez, a 2005-os Mr. Olympia 3. helyezttje, a 2007-es Arnold Classic győztese teszi tiszteletét.

Forrás: [origo]

Timea Majorovának tetszik a Sportmax élményfürdője, amelyben a hét végén már víz is lesz

S. Buranits Ildikó elárulta, hogy neki ugyan akadtak némi gondjai a vízum megszerzésével, de az amerikai magyar nagykövetség munkatársai azonnal segítségére siettek, amikor megtudták, hogy a Fitparádéra igyekezne. "Külföldön is egyre ismertebb a rendezvényünk, amelyen az elmúlt években már ötvenezer főnek kínáltunk könnyed szórakozási lehetőséget, és egyúttal mutattunk utat az egészséges életmódhoz" - fogalmazott a Fitparádé főszervezője.

A rendezvényre belépőjegyek 1000 forintért válthatók, de a gyerekeknek, a nyugdíjasoknak, valamint a lakcímkártyával érkező XII. kerületiek számára ingyenes a bejutás.