Vágólapra másolva!
Újra nagy mérkőzések helyszíne lesz kecskeméti Széktói Stadion, hiszen szombat délután a CEE Rugby-kupa csúcsrangadója, az RCM Timisoara-Dragon Brno mérkőzés után az Európai Nemzetek Kupája 3B-csoportjának elsőségéért vív meg Magyarország válogatottja Dániával.

A múlt szombaton a százhalombattai stadionban Magyarországon is bemutatkozott Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi rögbitornája. A Vasút utcai pályán a helyi Bulldogok a nagy rivális Esztergomi Vitézektől a hajrában kapott céllal, 19-12-es vereséget szenvedtek. A tízszeres magyar bajnok a sokszoros ezüst- és bronzérmes (és egyszer első) vendéglátónak ezúttal is kemény ellenfele volt, s míg a gas.hu Battai Bulldogok Farkasinszky 4 büntetőjével szereztek pontokat, a címvédő részéről Madarász, Gódor és Haspel is célt vitt, Bíró pedig két jutalomgólt szerzett. A mindent eldöntő akciót öt perccel a lefújás előtt vezette a jobbára az eredmény után futó vendégcsapat, de végül parádés támadással fordította a meccset a maga javára.

A CEE Rugby-kupa tabelláján második jelenleg az Esztergom, de a Temesvár akár el is húzhat a mezőnytől, ha a brnóiakat megveri. A csehekről fontos tudni, hogy a múlt héten nem sikerült kiharcolnia a négy közé jutást a cseh Extraligában, így vezetőjük nyilatkozata szerint minden erejüket a CEE Rugby-kupa elhódítására fordítják. Keserű lehet a szájízük, leven, hogy hazai pályán, mindössze egy ponttal kaptak ki a továbbjutást eldöntő mérkőzésen, és 8 kihagyott gólkísérlet maradt a számlájukon - közülük egyet elég lett volna értékesíteni a győzelemhez! A román bajnokság 6. helyezettje ugyanakkor könnyed rohammal intézte el a CEE nyitófordulójában a bécsi Donaut, és újabb, sokkal értékesebb skalpot gyűjtenének szombaton.

A 17 órakor kezdődő Magyarország - Dánia mérkőzés nemcsak az európai porondon sorsdöntő jelentőségű, de egyben világbajnoki előselejtező is - az őszi csoportelső ugyanis májusban egy szinttel feljebb lép a 2011-es, Új-Zélandon rendezendő vb kvalifikációs sorozatában. Az ENK 3B csoportját jelenleg Magyarország vezeti, de a legnehezebb ellenfélnek ígérkező Dánia majd csak Kecskeméten lép először pályára idén. A két csapat először fog találkozni egymással, motivációjuk megegyezik, hiszen mindketten a továbbjutásra hajtanak, de amíg a dánok idén egy csoportot visszaestek, addig a magyar alakulat évek óta a 3A divíziós tagságért küzd - a csoportban így három csapat is favoritnak nevezhető, hiszen a szlovén válogatott is bevallottan feljutásra törekszik. A szombati csúcstalálkozót az orosz Pihovkin vezeti.

A nagy meccsek előtt a magyar rögbi utánpótlása vonul fel nagy létszámban, hiszen a rögbi diákolimpia Őszi területi döntőit rendezik U 8, U 10, Mini, Kölyök, Kadett, Junior II. és Junior I. korosztályokban Kecskeméten.