Vágólapra másolva!
A magyar sportolónők nagyon jók, hiszen képesek olimpiát, világbajnokságot, kontinenstornát nyerni, és mindemellett - a férfirajongók legnagyobb örömére - rendkívül csinosak is. Legutóbbi szépségversenyünkön a külföldi sportos hírességek versenyeztek olvasóink szavazataiért, s végül finn siker született, de sokan hiányolták a magyar lányokat, mondván: ők bizony minden jelöltet lepipálnák bájaikkal. Kérdésünkre aztán (önök kit indítanának az [origo] képzeletbeli "Miss Sportoló" szépségversenyén?) jöttek is szép számmal az elektronikus levelek, összeállíthattunk volna ezres vagy százas listát is (jelölt akadt bőven), ám muszáj volt 16 fősre szűkíteni a mezőnyt. Hogy ki érdemli meg a virtuális koronát, arról természetesen önök döntenek szavazataikkal - íme a 16 legszebb magyar sportolónő abc-sorrendben!

Barta Nóra egy igen látványos sportban képviseli Magyarországot - műugrásban.

A 23 esztendős, rendkívül csinos sportolónő saját honlapján így ír a kezdetekről: "Életem legfontosabb eseménye az volt, amikor édesanyám 8 éves koromban levitt a Hajós Alfréd Sportuszodába, az első műugróedzésemre. Azóta nem tudom elképzelni az életem műugrás nélkül. Azon a bizonyos első napon (1992. augusztus 15.) volt éppen egy diákolimpia, ahol második helyezést értem el, és soha többé nem tudtam elszakadni a verseny izgalmától és a műugrás szépségétől."

A junior világ- és Európa-bajnok műugró 16 évesen - a mezőny harmadik legfiatalabb indulójaként - részt vett a sydneyi olimpián, majd négy évvel később Athénban is ott volt (14. lett), ám legnagyobb álma, hogy az ötkarikás játékokon egyszer dobogóra állhasson.

Forrás: bartanora.hu