Vágólapra másolva!
Ismét kézilabda-lázban ég az ország, ami nem csoda, hiszen a franciaországi világbajnokságon egyre jobban játszanak, és egyelőre veretlenül menetelnek női kéziseink. Az eddigi siker (nyolc közé jutás) fő letéteményese a Győr világklasszis kapusa, Pálinger Katalin volt, aki csak azon lövéseket nem fogta meg, amelyeket már tényleg nem lehet. Ezúttal a 29 éves hálóőr remeklése lett a hét sportsztorija.

"A hét sportsztorija"-rovatunkban a harmadik helyre az angol Championshipben remeklő magyar futball-légiósok futottak be, akik varázsütésre elkezdték zsinórban lőni a gólokat a világ legerősebb második vonalában.

A nagy vándormadárnak számító Ferenczi István, úgy tűnik, Angliában megtalálta a számításait, már az előző idényben is szépen termelte a gólokat, idén pedig, miután felépült több hetes sérüléséből, ismét a kapusok réme lett. Kedden a Wolverhampton elleni találata győzelmet ért a Barnsleynak.

Szintén a 20. fordulóban villant Priskin Tamás, aki tavasz óta sem a szigetországban, sem a válogatottban nem tudott gólt szerezni, ám a Colchester ellen megtört a jég. A Watford 3-2-re nyert idegenben, s az éllovas a magyar légiós legjobbkor érkezett találatának köszönheti a három pontot.

Tímár Krisztián, a Plymouth játékosa duplázott, ám közel sem lehet boldog a két gól miatt. A Ferencváros egykori védője kedden "felesleges" gólt szerzett, az Argyle ugyanis 2-1-re kikapott a Norwich vendégeként, a Bristol City ellen - szombaton - pedig 1-0-s vezetésnél saját együttese kapuját vette be (magyarán öngólt vétett), így övéi csak egy pontot szereztek a két bajnokin.

A hét végi fordulóban gólt fejelt Fülöp Mártonnak Gera Zoltán, s végül a tabellán második WBA 2-1-re nyert is idegenben. A legnagyobb "hős" viszont nem az előbb említett futballisták közül került ki: a legjobb magyar a válogatottban egyre több szerepet kapó Buzsáky Ákos volt, aki kétszer is hálót rezgetett a Scunthorpe-Queens Park Rangers összecsapáson. Az már igazán nem rajta múlt, hogy a duplázás csak egy pontot ért a QPR számára, amely így továbbra is az utolsó, azaz a 24. helyen áll az angol másodosztályú bajnokságban.