Vágólapra másolva!
Ahogy 1988 óta minden évben, a Magyar Olimpiai Bizottság kiadásában idén is megjelent az esztendő legfontosabb sporteseményeire visszatekintő évkönyv, a címlapján a teniszező Szávay Ágnessel.

"Nagyon nehéz esztendő áll mögöttük, mert igazából most szembesültünk azzal, hogy milyen nehéz megszerezni a kvalifikációt a pekingi olimpiára. S bizony össze kell szednünk magunkat, hogy legalább 170 sportolónk kijusson a jövő évi ötkarikás játékokra, szemben az Athénban indult 217 versenyzőnkkel. Ugyanakkor örömteli, hogy több sportágban így például kajak-kenuban, vívásban és öttusában nagyon szép eredményeket értünk el. Azáltal pedig, hogy a Sport 2007 könyv címlapjára a teniszező Szávay Ági került, kiviláglik, a magyar sport a nehézségek közepette is képes megújulni" - fogalmazott a Sport 2007 bemutatóján Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A hazai sportújságírók írásait tartalmazó kiadvány - amely 7940 forintért kerül forgalomba - minden eddigénél bővebb terjedelmben, 752 oldalon jelent meg. Az utolsó fejezet tartalmazza az esztendő legfontosabb világversenyeinek, a labdarúgó Eb-selejtezők, a Bajnokok Ligája és a Forma-1-es futamok eredményeit.

Forrás: [origo]
Schmitt Pál, Gyárfás Tamás és a Sport 2007

A Gyárfás Tamás vezette szerkesztőbizottság a közelgő pekingi olimpiára való tekintettel megkérdezte a hazai sportági szakszövetségek vezetőit, hogy milyen magyar eredményeket jósolnak a jövő évi nyári ötkarikás játékokra. Kerekítve 6 arany, 7 ezüst és 8 bronzérem jött ki, s legtöbben (23 szavazat) a férfi vízilabda-csapattól várják az aranyat. A pólósok utáni sorrend: Kovács Katalin kajak egyesben (10), a Kovács, Janics kajakkettős (6), az öttusázó Vörös Zsuzsanna (6), az úszó Cseh László (5), az ugyancsak úszó Gyurta Dániel (4), a férfi párbajtőrcsapat (3), a cselgáncsozó Hadfi Dániel (3), valamint a Kammerer, Kucsera kajakkettes (3).