Vágólapra másolva!
Húszezer résztvevőre számítnak a rendezők a hét végi debreceni Fitparádén. A Timea Majorova nevével fémjelzett fitneszmodell versenyen az amerikaifutball (NFL) egyik legendája, a Hírességek Csarnokába beválasztott Marcus Allen is pontoz.

A Debrecenben immár ötödik alkalommal sorra kerülő Fitparádé a Jégcsarnokban is kínál programokat, az esémény fő helyszíne azonban idén is Főnix-csarnok lesz. "Szombaton és vasárnap huszonkét versenyt rendezünk, az erősportok, a testépítés és a fitnesz terén egyaránt széles a kínálat minden korosztály számára.
S a versenyek kísérő rendezvénye idén is a megszokott Fitexpo, azaz egészséges életmód kiállítás lesz. Reménykedünk, hogy a két nap során húszezren kilátogatnak a programjainkra, ezt a számot céloztuk meg" - árulta el S. Buranits Ildikó, az esemény főszervezője.

A rendezvény háziasszonya, napjaink talán legsikeresebb fitneszmodellje, a magyar származású Timea Majorova meghívására Magyarországra érkezett az amerikaifutball egyik legnagyobb alakja, Marcus Allen. Az NFL legendás játékosa profi karrierje során 16 szezonban 222 meccsen vett részt, de közülük magasan kiemelkedik az 1984-es, tampai Super Bowl. Ezen a Los Angeles Raiders 38-9-re győzte le a Washingtont, elsősorban az összecsapás legjobbjának választott (MVP) Allen szenzációs játékával. A harmadik negyedben két touch downt is elért: az első öt, a második 74 yardos volt, s utóbbi akkor Super Bowl-rekordnak számított. A találkozón Allen húsz alkalommal futott, és 191 yardot haladt előre, ami szintén rekordot jelentett. S a Los Angeles által elért 38 pont ugyancsak csúcs volt.

Forrás: [origo]

A debreceni sajtótájékoztatón a helyi Gladiátorok négy versenyzője teljes harci szerelésben lepte és ajándékozta meg egy mezzel az idén 47 esztendős sztárt, aki így "tiszteletbeli" gladiátor lett. Allen Budapesten egy szabadidőközpontban táncórákat vett a parketten is otthonosan mozgó olimpiai bajnok úszónktól, Czene Attilától, Gödön pedig hódolt egy másik szenvedélyének, a golfozásnak is. S szombaton közreműködik a Timea Majorova Fit & Beauty Model World verseny zsűrijében. A megmérettetésre előzetesen huszonöten neveztek.

A Fitparádéra Magyarországra érkezett a profi testépítés királynőjeként számon tartott, venezueali születésű Yaxeni Oriquen, a 2005-ös Ms. Olympia győztes is, aki a szombati gálán bemutatót tart. S a Főnix-csarnokba kilátogatók találkozhatnak az idei Arnold Classic versenyen harmadik helyezést elért amerikai Toney Freemannel is.